2019-09-04
之前朋友倾开计讲起原来sogo系楼上都有餐厅,等我仲一直以为系地下超市先有嘢食既。只要上到11既sogo club就可以揾到呢间餐厅,可以有升降机直到,虽然话系club,但其实唔系会员都可以去得既。上到嚟就见到系一间日式西餐,感觉唔错,几优雅,职员都好有礼貌,服务态度都几好。我地叫咗两个主菜share嚟食下。「低温慢煮法国黄春鸡配黑松露菌牛油烧汁」($238),黑松露而家都几多机会会食到,不过就好少见系配鸡既,感觉都几得特别,个鸡肉煮得好滑,好好味。另外就叫咗个「蒜香带子黑鱼子天使面」($168),食落去好creamy,带子好大只,食落去好有口感。食完两个主菜,又叫返两个甜品嚟食先。第一个就系「香蕉班戟朱古力汁」($68),自己好钟意食呢个,班戟皮好薄透,入面有忌廉,好creamy,连埋入面个香蕉食好夹。再叫咗个「杏仁焦糖面包布甸」($58),食落去好有奶香,外脆内软,入面软林林,好特意。整体嚟讲我觉得性价比都几高,同因为呢个地方唔算太多人知,几隐世,周未系铜锣湾揾唔到地方食嘢可以上嚟试下!
低温慢煮法国黄春鸡配黑松露菌牛油烧汁
蒜香带子黑鱼子天使面