2008-04-06 128 浏览
同女友去沙田行街,行到累累地咪去食晚饭啦,谂住之前系铜锣湾个间小巴黎既食物都叫可以放得入口,所以入左去食啦,我食野都好简单的,服务唔太差,只要卫生干净同埋d 野好食就可以了。入到去都几挤迫,又要撘枱。咁样都已经算啦,仲要这间店真的没有卫生可言,我见住个阿姐将系枱既垃圾扫哂落地,一望个地下都几多纸巾。我见对面个食客系进食中途可以有d 小动物飞下飞下咁,仲要降落左系d食物上面,同一间系商场入面既大排档系冇分别的。咁就叫左一碟炒粉同埋一碟菜食啦….(杂锦炒金边粉$45)同埋(马拉盏炒通菜$28),上枱时见到个炒金边粉卖相已经唔系很好,开头以为系干干地个只炒金边粉,点知佢系又湿又油、仲要有个好似浆糊咁既献汁系度。一开始食少少有浆糊既金边粉先,一食落口、真系唔知可以点形容,以为自己冇左味觉。心想有个献汁、点都会有一些调味啦。点知一入口、点解可以完全冇味既。真系想请教下佢点样整。再食d𩠌既时候,又系乜味道都冇,而且d𩠌都好少下,d𩠌只系得两只虾,一件鱿鱼,三件猪肚,几粒肉碎,同埋一d蛋碎,全部都可以系好淡味至冇乜味之间。成碟金边粉要加d鱼露调下味先可以放入口。唯一叫都好d既系佢只虾叫做入得下口,唔
入到去都几挤迫,又要撘枱。咁样都已经算啦,仲要这间店真的没有卫生可言,我见住个阿姐将系枱既垃圾扫哂落地,一望个地下都几多纸巾。我见对面个食客系进食中途可以有d 小动物飞下飞下咁,仲要降落左系d食物上面,同一间系商场入面既大排档系冇分别的。咁就叫左一碟炒粉同埋一碟菜食啦….(杂锦炒金边粉$45)同埋(马拉盏炒通菜$28),上枱时见到个炒金边粉卖相已经唔系很好,开头以为系干干地个只炒金边粉,点知佢系又湿又油、仲要有个好似浆糊咁既献汁系度。一开始食少少有浆糊既金边粉先,一食落口、真系唔知可以点形容,以为自己冇左味觉。心想有个献汁、点都会有一些调味啦。点知一入口、点解可以完全冇味既。真系想请教下佢点样整。再食d𩠌既时候,又系乜味道都冇,而且d𩠌都好少下,d𩠌只系得两只虾,一件鱿鱼,三件猪肚,几粒肉碎,同埋一d蛋碎,全部都可以系好淡味至冇乜味之间。成碟金边粉要加d鱼露调下味先可以放入口。唯一叫都好d既系佢只虾叫做入得下口,唔会又霉又林。到食个炒通菜既时候,个卖相就黑黑地和太多油,d油系咪唔使钱呢,佢d油多到炒多碟通菜都仲可以。个通菜应该系炒过左时候,食落去有少许霉霉地。炒通菜终于有返d味,唔通我d味觉返左黎??终于有返d味道啦。对住碟咁油既菜同金边粉,真系食食下食到想作呕。如果大家想试下一生人最难食既野,可以黎呢间度试一试,包你有意外收获!!