2010-02-03 8 浏览
昨天晚上一班中学同学同我食生日饭,其中一个话有朋友嚟过呢度食觉得几好,所以我地嚟呢度试下,冇得订位,7点未够有人已上嚟攞位,我地一行八人,俾左间房我地,长方形枱,都好清静,可以话系独立空间.睇餐牌先知原来呢度只系定食,另外只有一些中烧,沙律,寿司,甜品等叫,不是我们所想像的居酒屋.于是我们每人叫左一个定食,再叫左两客寿司一齐食,最后再叫埋甜品添呀.定食包括:杂锦鱼生饭定食-有二个人叫呢个,都好丰富,卖相好吸引,个样都好似好新鲜咁,有面豉汤,蒸蛋,前菜,水果名古屋鸡-有面豉汤,前菜,另加了一个蒸蛋,朋友话没有甚么特别汉堡跟黑椒汁-鐡板上的汉堡扒,一碗白饭,前菜,面豉汤,另加蒸蛋,都好大份,好味,不过我觉得过咸,面豉汤则好好饭,好多料呀,蒸蛋都好味及多料,又滑汉堡跟和风汁-都系用铁板上,但唔同酱汁,甜甜地咁啦炸樱虾乌冬-都好味,本身已包蒸蛋,但就冇面豉汤,朋友话好味炸天妇罗荞麦面-都系包蒸蛋,不包面豉汤,都好味另外叫左的甜品都好味呀,有的叫红豆汤丸,底有雪糕的,都好味呀,汤丸系冇料的,不过都好味.我叫的是一杯奶冻之类的,里面一些蛋糕的,都几特别及味道都几好呀,另外有人叫红豆雪糕,绿茶奶冻之

定食包括:
汉堡跟和风汁-都系用铁板上,但唔同酱汁,甜甜地咁啦
炸樱虾乌冬-都好味,本身已包蒸蛋,但就冇面豉汤,朋友话好味
炸天妇罗荞麦面-都系包蒸蛋,不包面豉汤,都好味

我叫的是一杯奶冻之类的,里面一些蛋糕的,都几特别及味道都几好呀,另外有人叫红豆雪糕,绿茶奶冻之类.佢地都话好味呀.

服务都好好,不停帮我们加水,收野,我们坐了很久,大大声在倾计也不会怕影响人,因我们坐得好入及系房里面.

2010-02-02