2009-04-23 36 浏览
喺中环食快餐,唔一定要去传统嘅快餐店,麦叔叔、KFC、Delifrance、大家乐呢一类,见到有一间卖土耳其Kebab嘅店,佢地喺香港都有好几间分店,又系另一款小公主喺英国好喜欢的食品。店内座位有限,因为佢都系以外卖快餐为主。我地拣咗两份羊肉Kebabs套餐,一份系Standard版,另一份系spicy版,套餐包一杯饮品。一打开,非常热,薄饼皮软熟,冇油,非常健康,内里蔬菜非常丰富,主要有新生菜、蕃茄、生洋葱,大量羊肉,好可惜肉质系比较瘦,带唔出烧香嘅肉味,不过酱料入面应该有mustard+沙律酱,与Kebab非常配合,都算系可口。Comments: 今趟最主要都系小公主可以再一次怀勉英国生活。如果羊肉可以选取较多肥肉的话,味道肯定会更甘香更吸引。以一道午餐或宵夜嚟讲,呢度嘅Kebab系完全合格,如果下次再经过嘅话,都不失为一个选择呢。

2008-11-08