大围呢个地方真系极少黎, 是日要去探朋友, 朋友推介附近的 ”肉饼哥” 话好好味, 心谂, 只系得肉饼会唔会dry左啲? 不过见朋友诚意推介就去试下啦!哗~ 去到见到个餐牌简直吓亲, 有几十款肉饼选择, 好多肉饼都系创意食物, 真系第一次见识到, 花多眼乱, 最后选了两种肉饼.足三两花胶肉饼配南瓜粥见到上面舖左厚厚三大块花胶, 性价比极高! 咬落去, 花胶软淋淋, 吞落口有点”张” 住喉咙既感觉, 真系好食!!加埋茨汁调得好好, 用黎捞饭一流! 南瓜粥质感比较水水的, 有淡淡的南瓜味, 食完咁多肉后配呢个弼感觉好好, 唔会heavy!原只波士顿龙虾肉饼配饭原只龙虾卖相几靓, 虽然龙虾唔算好多肉, 但肉质鲜甜. 部分龙虾肉混左入肉饼𥚃面, 咬落去有啖啖龙虾肉味, 唔算很浓味, 但味道尚算可以. 但个饭就比较干

足三两花胶肉饼配南瓜粥
见到上面舖左厚厚三大块花胶, 性价比极高!
加埋茨汁调得好好, 用黎捞饭一流!

原只波士顿龙虾肉饼配饭
原只龙虾卖相几靓, 虽然龙虾唔算好多肉, 但肉质鲜甜.