今日下午同男朋友去咗蕃茄18食个下午茶,叫咗一个瑞士汁鸡翼配沙律饮热鸳鸯,沙律叫咗走沙律酱的。等咗10几分钟后上菜嘅时候沙律系有酱嘅,热鸳鸯得三份二杯😟我哋问职员点解明明落单时叫咗沙律走酱,但同现实不符?职员话沙律系整好没有走酱的。🤷🏻‍♀️如果是固定的,为何落单时可以俾客人要求走酱呢?第二,点解我杯鸳鸯只得三分二杯,但同枱客人叫奶茶有一整杯?职员话鸳鸯系用机冲,而奶茶系用人手冲🤷🏻‍♀️鸳鸯唔系由奶茶加咖啡而成咩?点解奶茶就人手冲,鸳鸯就用机冲?🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️真系听到我哋好无奈,一间餐厅有水吧布热鸳鸯都要用机冲真系莫名其妙😕单单食一个下午茶有三样食物有两样都不符我所叫的要求,失望。

用机冲的热鸳鸯
明明叫咗走酱嘅沙律