2024-07-31
星期五收工同朋友去左东港城行商场,商场有好多餐厅都食过,正愁紧唔知食咩既时候,一间招牌好抢眼既餐厅映入眼帘,正是食湖南土菜既农耕记,原汁原味既店舖装修令食客有身历湖南既感觉!打开菜单,样样野食都好吸引,我地好快就拣到食咩野!第一样先黎个蒜蓉粉丝虾仁,作为打头阵既菜式冇得输!第二道菜叫左招牌湖蝶鱼,简单既芹菜炒鱼,已经好好食👍🏻!第三道菜叫大碗花菜,味道正常!第四道菜叫蒜蓉蕃薯叶,本身已好钟意食蕃薯叶,一见到有依个菜式立即叫,谂都唔洗谂,好有镬气,略为美中不足既就系太多油,如果可以少番啲油,成道菜就更加perfect!最后一道菜就系果木脆皮烤鸡,个人觉得咁多道菜入面最钟意食既一道,烤鸡皮脆肉嫩,没有一丝鞋既感觉,加上果木香配料,真系好食到爆!食得湖南土菜依啲咁浓香既菜式点可以唔饮野,鲜榨既香水柠檬茶,茶香柠浓,一啖菜一口茶,真系冇得弹!值得一赞既系店员既服务态度都好好!推荐各位朋友仔一试!
第二道菜叫左招牌湖蝶鱼,简单既芹菜炒鱼,已经好好食👍🏻!
第三道菜叫大碗花菜,味道正常!
值得一赞既系店员既服务态度都好好!
推荐各位朋友仔一试!