2023-03-01
🥶天气咁冻,梗系要去打边炉啦🍲!今次就去咗一间号称唔使点任何酱料,都可以食到羊肉鲜味既快乐小羊火锅🐑!😽😽咁我哋两个人就点咗快乐吉祥三宝(黄金羊王+美国牛小排+西班牙黑毛猪)、手工蟹籽墨鱼滑、蒙式烤串🐏、滑嫩青虾🦐、冻豆腐、水鱿鱼同埋一jar哈密瓜汁🍈;而汤底就拣咗蕃茄汤🍅同埋麻辣汤🌶️。「😍嘢食到啦!」等咗成日,终于有得食啦!🤓首先当然系将新鲜嘅猪牛羊肉渌熟佢嚟食啦,渌左几秒一夹上嚟, 浓浓嘅麻辣香味飘到面前,一咬落口真系不得了,猪牛羊肉吸左麻辣汤嘅精华,好入味,羊肉冇膻味,真系唔使点任何酱料都好好食😋!试埋蕃茄汤🍅,浓郁鲜甜,真系会食上瘾!推荐大家拣鸳鸯锅,因为一次过可以试到两种口味😎!🐏试埋蒙式烤串,肉汁多、冇膻味、即叫即整,真系食到停唔到口,同北京食嘅味道差唔多👍🏻!另外墨鱼滑口感弹牙,咬落啖啖墨鱼鲜味,吸收晒汤底精华,十分入味🤩!鱿鱼爽口弹牙、青虾鲜嫩入味、豆腐索晒啲汤汁好Juicy,食到个肚都突晒出嚟🤭🫃🏼!🍈食到咁颈渴,梗系要饮嘢啦,我哋就叫咗一jar哈密瓜汁,饮落好鲜甜,啖啖哈密瓜肉,简直好似食紧原只哈密瓜,值得一试😚!💚整体嚟讲,食物方面同环境都令我好满意,不过价钱就小
💚整体嚟讲,食物方面同环境都令我好满意,不过价钱就小贵,两个人埋单$1000左右,推荐大家试吓!