2017-08-03
一家人带住父母食乜好,去潮福食蒸气海鲜锅实岩食,又有新鲜海鲜食,价钱又合理公道,都吾错。去到先点了粥底,放定入锅底慢慢用蒸海鲜嘅水嚟煲粥,精华系晒粥底,粥系金黄色嘅,最后记得留肚食,超正。佢有吾少套餐选择,点了生猛鲍鱼餐,六位用嘅,平日星期一至四都系$1188咋,都几合理,每人都系200度,我地八人去照计返,当中套餐都有吾少海鲜包左,鲍鱼餐当然有鲍鱼,仲有大元贝,贵妃蚌,龙趸件等,全部都好新鲜鲍鱼系用虫草花嚟蒸嘅,肉质弹牙,吾错嘅龙趸都好嫩滑,仲有一大盆砚丫青口等,都几鲜味,冇食到沙除左海鲜,套餐仲有脆皮烧乳鸽,热辣辣上碟好香,皮都几脆,肉都几嫩滑仲有蛊草花蒸鸡,和牛粒等,和牛就咁蒸原来好好食,牛仲保留左肉汁,食落好滋味,鸡就不过不失,份量好多,食吾晒。最后不得不提,蒸马拉糕,原本都已经好饱不打算食,不过丫妈话吾好浪费食左先知正,佢暖粒粒,超松软好香蛋味,食落好舒服,比平时就咁食马拉糕好食多了,建议好饱都试下,我觉得好好味。最后当然整返碗粥啦,食完个肚暖粒粒,好幸福丫。
龙趸都好嫩滑,仲有一大盆砚丫青口等,都几鲜味,冇食到沙 除左海鲜,套餐仲有脆皮烧乳鸽,热辣辣上碟好香,皮都几脆,肉都几嫩滑 仲有蛊草花蒸鸡,和牛粒等,和牛就咁蒸原来好好食,牛仲保留左肉汁,食落好滋味,鸡就不过不失,份量好多,食吾晒。 最后不得不提,蒸马拉糕,原本都已经好饱不打算食,不过丫妈话吾好浪费食左先知正,佢暖粒粒,超松软好香蛋味,食落好舒服,比平时就咁食马拉糕好食多了,建议好饱都试下,我觉得好好味。最后当然整返碗粥啦,食完个肚暖粒粒,好幸福丫。