2017-06-26
6:30pm嚟到食晚餐,人唔算多,装修都过得去。呢间餐厅有一个特别之处,餐牌上每一个主菜所写嘅汁,跟上枱见到嘅都唔同,好奇怪。呢度食物质素好参差。不过服务的确好,所以我俾好评,希望佢努力改进。姜汁海鲜忌廉汤有浓浓姜味,汤底有些少蚬肉和蛋丝,加上磨碎嘅甘笋,味道唔错。跟汤附送嘅牛角包,虽然唔算松软,但味道尚可。韩式泡菜牛肉炒饭泡菜充分混和喺饭里面,好入味,饭有啲似意大利饭,比较黏口,而牛肉比较韧,要扣分。焗鸡肉芝士咖喱鸡意粉焗得过左火,意粉好干,鸡肉好干,无咖喱味,虽然上枱相当热,但以味道计,零分。于是同侍应反映后,佢帮我换过一碟,呢次湿润多咗,不过有浓烈酸臭味,无咖哩味,什至无咖哩颜色,亦无芝士味,于是再向侍应反映。经理好著紧出嚟话刚试过个意粉系无问题,而厨师加了柠汁去煮,所以鸡肉有酸味,由于我觉得酸酸宿宿味太浓,我决定换另外一款主菜,经理都好乐意更换,值得一赞,咁我就换香煎金狮鱼配香蒜番茄汁。香煎金狮鱼配香蒜番茄汁块金狮鱼好热,不过佢叫香蒜番茄汁,香蒜味欠奉,蕃茄汁亦唔见,虽然味道尚算过得去,但佢个改错咗名,应该叫香煎金狮鱼配小蕃茄及茄子。甜品甜品系朱古力慕丝蛋糕,味通清淡,普普通通
姜汁海鲜忌廉汤
韩式泡菜牛肉炒饭
焗鸡肉芝士咖喱鸡意粉
香煎金狮鱼配香蒜番茄汁
甜品
甜品系朱古力慕丝蛋糕,味通清淡,普普通通。
热咖啡
咖啡系呢度嘅主打,质素无可置疑,满分。