2021-09-26 10 浏览
今日天气超好,同朋友去荃湾行吓街。行到饿饿哋就揾嘢食。我哋唔想食连锁店,所以揾吓附近有无啲良心小店去试吓,于是揾到呢间台式餐厅。可能时间尚早,我哋好好彩唔洗排队,即刻入座。餐厅环境都ok, 少少文青感觉,枱与枱之间尚算有距离,当然唔能够期望小店可以畀到好阔嘅位,但感觉都唔会太逼。我哋叫咗两个set share食,一个系芋泥肉松吐司拼芝士粟米蛋饼餐,一个系牛肉面餐,两个餐配冬瓜茶同加$6配凤梨手摇茶。牛肉面食食吓先记得影相,所以无影到。牛肉面闻落汤底有啲药材味,但食落药材味唔太出,汤底偏甜的,牛肉偏靭,肉味欠奉,呢个味道一般。但吐司同蛋饼就有惊喜,卖相超级吸引!芋泥好滑,夹埋肉松一齐配吐司食出奇地夹,不过都真系好饱肚,我哋share食都食唔晒。至于蛋饼都好正,芝士有拉丝效果,蛋饼外脆内软,超级好味!饮品就味道正常,冬瓜茶就甜咗啲。整体服务正常,唔会话好殷勤,但上菜速度都快。下次经过要试埋甜品,好似都好好味🤩

可能时间尚早,我哋好好彩唔洗排队,即刻入座。

整体服务正常,唔会话好殷勤,但上菜速度都快。

下次经过要试埋甜品,好似都好好味🤩
2021-09-25
  • 肉松芋泥吐司