2021-12-20
作为一个土生土长嘅香港人,间唔中去下港式冰室简直系指定动作。 何文田呢间冰室系用清新嘅蓝绿色作为主色,都几吸睛🤩,入面位置几多,不过都差唔多坐满,店员们亦非常忙碌。入到去二话不说,梗系嗌番个常餐先啦🤭。其实除左常餐,仲有好多款中式小菜可以拣,而且价钱都好亲民,系真。茶餐厅价格👍。❤3.6牛乳炒蛋拼肠仔, 炼乳丹麦多士炒蛋真系落左好多牛奶,食入口滑嘟嘟,可以直接滑入喉咙😋。肠仔系用左我最喜欢嘅厨师肠,微微煎过好香口。 丹麦多士比一般茶餐厅多士更加松软酥脆,加埋炼奶真系邪恶又好味呀😜。❤仿鲍鱼丝火腿通粉通粉份量都唔少,系比较厚身有嚼劲嘅。上面有非常大量嘅火腿丝同鲍鱼丝,几足料。❤招牌沙茶牛肉面公仔面硬度啱啱好,非常挂汤。汤底又够浓味,牛肉好大块而且系滑同腍嘅,系味道唔错嘅一碗招牌牛肉面。❤冻华田随餐附送嘅饮品都几大杯。整体黎讲,食物质素唔错,一个常餐50蚊唔驶,系好抵食嘅🏅。
❤3.6牛乳炒蛋拼肠仔, 炼乳丹麦多士
❤仿鲍鱼丝火腿通粉
❤招牌沙茶牛肉面
❤冻华田
随餐附送嘅饮品都几大杯。
整体黎讲,食物质素唔错,一个常餐50蚊唔驶,系好抵食嘅🏅。