生日想食烧鸟嚟到中环鸟匠如果book bar枱𠮶边仲可以望住师傅烧虽然试咗好多串烧但估佢唔到 Carbonara超级好食!✧ Chicken Stock Carbonara($98)同意式唔同 佢系用鸟冬同少啲芝士一上枱就见到好浓嘅汁再加出哂烟热辣辣嘅乌冬⊹ ࣪ ˖上面放咗一粒橙黄色嘅蛋黄ʚ ˃ ᵕ ˂ ɞ个蛋黄好黄好流心一笃就穿🍳捞埋一齐之后夹起🥢留意到个乌冬好挂汁个汁非常有诚意~每一啖都充满浓郁嘅鸡汤香味口感方面亦都好满足蛋黄嘅香滑 加埋乌冬嘅烟韧弹牙同埋 creamy 嘅酱汁真系perfect match~另外仲食咗鸡肉棒、烧五花腩配柚子山椒、烧三文鱼腩、玉子烧、烧豆腐、烧鸡翼、Chicken oyster、烟肉鸡丸、烧粟米、烧鹌鹑蛋、烧饭团、烟肉芦笋卷、烟肉芝士卷、烧椎茸、生麸等等觉得各样都唔错而且有encore 玉子烧keke最后甜品食咗handmade pudding💛再配个贝壳形饼盖住嘅黑糖抹茶雪糕🍨总括嚟讲Carbonara 有惊喜串烧好食环境灯光舒服两个人食咗千五蚊左右
生日想食烧鸟嚟到中环鸟匠
如果book bar枱𠮶边仲可以望住师傅烧
虽然试咗好多串烧
但估佢唔到 Carbonara超级好食!

同意式唔同 佢系用鸟冬同少啲芝士
一上枱就见到好浓嘅汁
再加出哂烟热辣辣嘅乌冬⊹ ࣪ ˖
上面放咗一粒橙黄色嘅蛋黄ʚ ˃ ᵕ ˂ ɞ
个蛋黄好黄好流心一笃就穿🍳
捞埋一齐之后夹起🥢
留意到个乌冬好挂汁
个汁非常有诚意~
每一啖都充满浓郁嘅鸡汤香味
口感方面亦都好满足
蛋黄嘅香滑 加埋乌冬嘅烟韧弹牙
同埋 creamy 嘅酱汁
真系perfect match~

觉得各样都唔错而且有encore 玉子烧keke
最后甜品食咗handmade pudding💛