2024-11-05
中環🚇鳥匠真係一間值得推介嘅日式🇯🇵雞串燒專門店,佢哋有勁多唔同部位嘅🐓雞串燒同菜式,食物質素👍十分之高!入面陳設充滿現代🏯日式簡約風格,裝修用咗好多🪵木質元素,環境舒適服務態度親切😊。關東煮隨機🖐️五款會比自選平少少,今次有蘿蔔、🥚雞蛋、獅子狗、魚片同埋雞肉腸,🤤味道比坊間一般嘅清雅,更加能品嚐到佢哋🥰優質食材嘅原味。柚子醋🐓雞皮咬落有少少煙韌,加埋柚子醋嘅🤩香甜酸味,開胃又清爽👏。櫻花漬慢煮雞胸肉🔪刺身有稍為慢煮過,邊位有🤏少許熟,中心就係全生嘅,所以肉質😍極之嫩滑,櫻花漬嘅香氣🌸令味道更加豐富,☺️刺身愛好者一定唔可以錯過。串燒🔥絕對係呢一度必食嘅,除咗有好多唔同嘅🐔雞串燒款式之外亦都有豬同埋牛,我今次就全部都揀食佢哋🏅招牌嘅雞串,而且仲有啲每日😎限量供應嘅稀有部位,亦都係我揀來呢度😝嘅主要原因!🔶免治雞肉入面有啲🐓雞軟骨碎,層次好豐富加上日本🥚生蛋黃同佢哋特調嘅醬汁💦,真係好滋味。🔶雞胸肉帶🤏少少香脆嘅雞皮,🐔肉質依然多汁嫩滑,勁有驚喜🤩。🔶胃外壁軟得來都幾有😋咬口感,係一種好獨特😘嘅風味。🔶雞皮燒🔥得外面脆卜卜,入面仲有少少軟👏,滿滿嘅香味,火喉控制得👍十分之好。🔶雞肝唔係全熟嘅
櫻花漬慢煮雞胸肉🔪 刺身有稍為慢煮過,邊位有🤏少許熟,中心就係全生嘅,所以肉質😍極之嫩滑,櫻花漬嘅香氣🌸令味道更加豐富,☺️刺身愛好者一定唔可以錯過。
🔶胃外壁軟得來都幾有😋咬口感,係一種好獨特😘嘅風味。
🔶雞肝唔係全熟嘅🤤所以十分滑嫩多汁,加上佢哋嘅醬汁💧好入味,極之適合愛食內臟嘅😆朋友。
🔶大腿肉🍗肉質鮮嫩多汁,咬落有少少🦷彈牙,好啱我口味。
🔶紫蘇雞肉卷好特別🐓,味道清新十分之有🌿層次。
🔶雞頸肉🐔勁爽口香嫩,係我其中一個好鍾意🥰嘅部位。
🔶雞腩肉咬口比較😝煙韌,肉味香濃😋。
🔶雞蠔肉😍口感好獨特,十分之嫩滑👍,極之推介大家一試!
雞汁Carbonara烏冬🍝我覺得絕對係呢度嘅🏅招牌菜之一,Q彈嘅烏冬配上用🐓雞汁做底嘅特調Carbonara醬汁💦,味道極之濃郁好味🤤,加上有好多黑椒碎,整體感覺充滿西日fusion風味👏!
雖然呢度嘅🍮 甜品選擇唔多,但佢個抹茶雪糕最中餅🤩令人印象深刻,濃郁嘅抹茶雪糕🍨上面加咗黑蜜醬同埋黃豆粉,配埋香脆嘅🥰最中餅,充滿濃厚嘅日式🇯🇵風情,亦都係呢餐完美😋嘅結尾!