2021-11-12
同朋友去銅鑼灣行街,行到攰攰地想搵個地方食嘢😀 諗起銅鑼灣登龍街嗰度好多食肆所以就過去睇吓,果一帶嘅地鋪全部都食得7788😜 因為條街都出名食肆多羅羅🤣 所以就搵吓啲隱秘啲㗎啦!㴝到永光中心,大廈內有好多唔同嘅餐廳,見到呢間日本餐廳幾吸引就試吓!我哋兩個人每人點一份午餐,分別係壽司定食($188)同埋滑蛋豬扒定食($118)壽司食落去好豐富,有鮮蝦、三文魚、海膽卷、吞拿魚、拖羅等🍣佢前菜仲要有芝麻醬沙律,茶碗蒸。對於一個女仔來講真係好夠飽💓食得非常滿足,每一件魚生厚度都十足!仲要有麵豉湯同埋甜品添❤️🤓真係10分抵食!滑蛋吉列豬扒定食同樣分量十足員工好有禮貌咁同我哋講如果唔夠飯可以添飯🤣🤣超nice.豬排🥩好有肉汁,雖然係吉列但係都唔會太乾!雞蛋真係好滑加上有佢哋嘅醬油,拌飯食好好味😋 洋蔥都吸收晒佢哋嘅醬汁味道!分量十足,即使係男士食都一定好有飽肚感!有機會會再㴝幫襯其他食品☺️ 價錢唔算貴之餘員工服務態度都好好👍🏼 十分欣賞🖤
壽司定食
滑蛋吉列豬扒定食