好多香港人喜欢食甜品,无论开心定唔开心,一个人或一班人,总会揾到食甜品嘅理由🥰!今晚带🇺🇸美国回港嘅哥哥及嫂嫂去感受一吓我经常去食甜品嘅地方屯门「叹甜品」店先。 店内以🐈猫为主题装饰摆设及猫猫画画,连食甜品既小匙羹及摆碟装饰都有猫猫🐱!我哋5 个人叫咗:芋头珍珠芋圆凉粉($41)芋头有芋头香味,芋圆QQ 弹牙。法式焦糖炖蛋配朱古力雪糕($48)蛋味浓郁香滑,配香脆焦糖加埋忌廉,有不同口感。椰汁紫米露($31)份量十足,唔太甜,好味。岩盐拖肥Oreo鲜忌廉窝夫配榴梿雪糕加芒果乳酪饮品($75),即制既窝夫有蛋香,入口外脆内软,配鲜忌廉及Oreo 饼碎,加埋榴梿雪糕一齐食,口感丰富!三宝椰皇($58) 有原个椰皇炖鲜奶蛋白及一碗小丸子芋圆芝麻汤圆,揶皇肉蛋白一齐食,好香滑!我觉得叹甜品店好适合一家大细去,无论传统经典糖水或西式甜品,有冻有热,每个人一定拣到自己心爱嘅甜品食👍🏻,而且价钱合理,性价比高!(Remarks: 全自费食点品)

我哋5 个人叫咗:
芋头珍珠芋圆凉粉($41)芋头有芋头香味,芋圆QQ 弹牙。

椰汁紫米露($31)份量十足,唔太甜,好味。

(Remarks: 全自费食点品)

2024-11-29
  • 岩盐拖肥Oreo鲜忌廉窝夫