位於屯門的一間人氣港式甜品小店 店舖面積不大裝修光猛企理✨有提供多款小食及創意甜品 麻糬窩夫好出色值得推介💞✨焦糖脆脆花生醬甜奶 鮮忌廉麻糬窩夫(配曲奇雪糕)窩夫厚身外脆內軟🧇內裏有煙煙韌韌的麻糬好有口感🥜奶醬好足料口味濃郁😍可以自由配搭不同口味的雪糕🍧大滿足 好適合分享✨焦糖脆餅爆谷飄雪牛奶雪花冰好清涼消暑🍧口感綿密 配搭焦糖爆谷脆脆🍿口感層次豐富 牛奶味道濃郁香甜但不甜膩✨楊枝金露🥭芒果夠香甜配上多汁微酸的柚子🥥再搭配濃郁的椰奶 口感味道豐富 甜度適中 好清爽解渴👍🏻✨小食拼盤小食拼盤有四款食物包括炸燒賣 鹽酥雞粒 雞軟骨及薯條🍟每款小食都酥脆可口 特別是鹽酥雞粒和雞軟骨 炸得乾身有咬口 可以配上乾辣椒粉或者甜辣醬😋✨港式懷舊咖喱三寶咖喱三寶有蘿蔔 魚蛋及豬皮😍港式咖喱醬汁濃郁帶香辣🌶️魚蛋彈牙 豬皮入味 蘿蔔清甜多汁又無渣✨藤椒麻辣雞翼雞翼大隻外皮酥脆帶肉汁🐔味道麻麻辣辣好香口又刺激✨蒜味盬焗雞腎雞腎嫩滑有口感🧄蒜香味濃郁 鹽焗令味道更加鮮美 亦能保留肉汁📍嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

✨焦糖脆脆花生醬甜奶 鮮忌廉麻糬窩夫(配曲奇雪糕)

✨焦糖脆餅爆谷飄雪

✨楊枝金露

✨小食拼盤

✨港式懷舊咖喱三寶

✨藤椒麻辣雞翼
雞翼大隻外皮酥脆帶肉汁🐔味道麻麻辣辣好香口又刺激

✨蒜味盬焗雞腎

📍嘆甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
宵夜
2024-09-04 312 浏览
食飽飯後成日想食甜品,甜品真係唔同胃嫁😂今日就去咗嘆甜品,佢哋嘅甜品同小食質素好高,真係要記錄吓👍🏻焦糖布丁🍮配曲奇雪糕🍦 - 焦糖布丁我見到就心心眼了,賣相好靚之外,佢果個Q彈嘅感覺,令我想即刻放佢入口😋布丁好滑身,加上蕉糖,勁滿足。曲奇雪糕都好好味,一啖布丁一啖雪糕,無得彈呀👍🏻 焦糖脆脆香蕉🍌鮮忌廉窩夫🧇 - 賣相都係勁靚,窩夫表面佈滿焦糖,見到都流晒口水。窩夫外脆內軟,加上蕉糖,好食到停唔到口。香蕉份量好多,加上什果,雙重口感,正呀。什果西米露 - 什果份量多,都好新鮮,絕對抵食👍🏻小食方面,我勁推介,真係好好食😍波波拼盤 - 入邊有薯條🍟、炸燒賣同埋炸墨魚丸🍡。全部都係即炸,熱辣辣。炸燒賣皮脆肉軟,加上酸甜醬,好好味。炸墨魚丸最好味,小貓寶都食到停唔到口😋椒鹽粟米 - 必食推介,新鮮粟米🌽炸到脆卜卜,加上椒鹽粉,口感同味覺帶來極大衝擊,真係好好味。嘆甜品性價比高,品質又好,真係唔錯嘅選擇👍🏻

食飽飯後成日想食甜品甜品真係唔同胃嫁😂

什果西米露 - 什果份量多,都好新鮮,絕對抵食👍🏻

小食方面,我勁推介,真係好好食😍

甜品性價比高,品質又好,真係唔錯嘅選擇👍🏻
2024-09-01
2024-08-03 574 浏览
屯門虹橋附近可唯是美食林立,下午茶時份在這裡找到一間以貓為主題的高質甜品店 - 嘆甜品🐱除了內裡佈滿了貓裝飾,店外玻璃牆貼滿的餐牌之間,也能找到一張領養貓貓宣傳單張🧡想必店主必定是有愛心的愛貓之人 🍨心太軟配雪糕($48 / 下午茶餐)下午茶餐均附有飲品,心太軟內的流心朱古力非常濃郁🤎外皮微暖微脆,多款雪糕口味可選,選了豆腐味(+$2)雪糕,雪糕的忌廉味較突出 🥥三寶椰皇($58)點了這款人氣商品,這款只有暖的♨️椰皇鮮奶蛋白非常香濃軟滑,另附有一小碗小丸子、芝麻湯圓及芋圓,非常滿足😌 🍗 B B Q蜜糖雞翼($28/4件)雞翼燒得香脆🍯配蜜糖實的不錯 🍡四川麻辣炸燒賣($26)燒賣外皮炸得脆而不硬,加了一點辣粉,只是微辣,小編覺得配酸辣醬也不錯 🍹綜合水果茶($36)點了少甜少冰,有菠蘿、橙、蜜瓜等清甜水果,喝完還能吃掉,非常消暑❤️‍🔥 🍹 玉露綠茶(+$0)下午茶餐選配,是無糖冰綠茶

🍨心太軟配雪糕($48 / 下午茶餐)

🥥三寶椰皇($58)

🍗 B B Q蜜糖雞翼($28/4件)

雞翼燒得香脆🍯配蜜糖實的不錯

🍡四川麻辣炸燒賣($26)

🍹綜合水果茶($36)

🍹 玉露綠茶(+$0)
下午茶餐選配,是無糖冰綠茶
2024-08-03
  • 心太軟
  • 三寶椰皇
  • BBQ蜜糖雞翼
  • 炸燒賣
  • 水果茶
2024-06-17 585 浏览
這間甜品舖人氣一直居高不下,甚得區內及區外人士歡迎。今日同好友一試,從此成為我必訪名單上的一員🤩🤩。焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫$62配D24榴連雪糕 (+$2)超級打卡able‼️吸睛度達到百分之二百🤩🤩大小不一的焦糖粒佈滿每一塊厚身的窩夫,香蕉切片環繞着中間的D24榴槤雪糕成美麗的半圓形,灑上白雪雪的糖粉,感覺非常夢幻。窩夫外脆內軟,焦糖粒鬆脆可口,新鮮香蕉切片,配上冰凍濃郁的D24榴連雪糕,濃淡、鹹甜皆共融,好味得好緊要😍😍每一啖口感都好豐富,每一啖都好滿足😋😋😋。芒果飄雪 $62炎炎夏日,又係芒果嘅季節🥭❤️芒果飄雪是在牛奶雪花冰上淋上芒果汁、鮮芒果、金柚肉及芒果雪糕。「芒」味到爆,甜甜酸酸,非常足料,超級透心涼💖食完包你馬上降溫😂波波拼盤 $49呢個拼盤有炸魚旦、炸燒賣、炸花枝丸及香辣薯條,份量非常多。令人最印象深刻的是炸花枝丸,香脆可口,大粒彈牙,夾雜住陣陣的椒鹽香氣😍😍點上我最愛的泰式雞醬,好食到停不了口,食極都想再食😂😂白桃玫瑰荔枝梳打$29夢幻粉紅色,仲要有玫瑰花瓣鋪面,見到少女心滿瀉一地🥰🥰,相機食先是必須的。白桃荔枝,酸酸甜甜,好飲得嚟夏日感十足😎。從甜品、小食到飲品都非常

焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫$62
配D24榴連雪糕 (+$2)

芒果飄雪 $62

波波拼盤 $49

白桃玫瑰荔枝梳打$29

甜品、小食到飲品都非常高質,性價比超高,難怪人氣如此之高,非常值得一試,誠意推介大家。

#big_big_foodie #big_big_foodie食勻屯門
2024-06-11 512 浏览
屯門紅橋附近出名多野食,是日同朋友出黎傾下偈,去左紅橋的嘆甜品,小店在區內也頗有名氣的。假日下午黎到,小店都幾旺場,牆邊位全部坐滿。店員送上qr code同餐牌,下午時段是有下午茶餐的🤤⭐榴槤黑糯米自己同朋友都係榴蓮控,先來一個榴蓮黑糯米糖水,一上枱已經聞到榴蓮味🤤上面係一陀榴蓮蓉圍著一球榴蓮雪糕,下層有紫米露、椰果同海藻珠,香甜有口感,個陀榴蓮蓉賣相雖然不佳,但真係好好味🤤⭐焦糖脆脆花生醬甜奶先忌廉窩夫配雪糕朋友點左下午茶餐的窩夫,揀左奶醬口味,賣相好吸引,整整四塊厚身窩,即烘的又熱又香🤤窩夫口感軟綿,偏向港式格仔餅口感,入口充滿蛋香🤤花生醬鹹鹹地食落唔膩,又有焦糖脆脆增加口感。雪糕朋友揀左榴蓮味,正呀。⭐台灣紅豆甜奶丹麥吐司自己點左下午茶的丹麥吐司餐,揀左紅豆口味,賣相也很吸引🤤吐司有牛油香,紅豆甜美,雪糕選了豆腐口味,甜而不膩,好好食🤤⭐炸魚蛋燒賣再加份炸物小食,麻辣口味的魚蛋同燒賣,炸得香脆又惹味👍⭐BBQ蜜糖雞翼仲有炸雞翼,一客三隻大大隻,生炸的外脆內嫩又多汁,好食呀👍⭐女伯爵紅茶 & ⭐凍烏龍茶下午茶餐有飲品送,揀左茶飲,食甜食配返杯濃茶啱啱好😋下午茶超抵食,就算正價時段亦

⭐榴槤黑糯米

⭐焦糖脆脆花生醬甜奶先忌廉窩夫配雪糕

⭐台灣紅豆甜奶丹麥吐司

⭐炸魚蛋燒賣
再加份炸物小食,麻辣口味的魚蛋同燒賣,炸得香脆又惹味👍

⭐BBQ蜜糖雞翼
仲有炸雞翼,一客三隻大大隻,生炸的外脆內嫩又多汁,好食呀👍

⭐女伯爵紅茶 & ⭐凍烏龍茶
下午茶餐有飲品送,揀左茶飲,食甜食配返杯濃茶啱啱好😋

下午茶超抵食,就算正價時段亦不貴,可以打卡又好食的甜品店,推薦👍
2024-06-09
1天前 0 浏览
生活很苦 但你要甜💗 平時返工讀書咁辛苦,梗係要搵啲時間ʀᴇʟᴀx下自己啦🫣淺色系嘅糖水舖令人感覺好舒服好和諧,喺度食甜品真係可以將煩惱都拋諸腦後,超嘆呀🤪1️⃣ 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫🧇外脆內軟嘅窩夫實在係太好食了🧇 一份入面有雙重味道嘅茶味窩夫超ᴊᴇɴɢ🤪中間有ǫ糯嘅麻糬做夾心,口感好豐富✨ 呢款仲會配有ᴄʀᴇᴀᴍ、雪糕同蜜紅豆🫘~ 想健康啲嘅話仲可以揀鮮雜果窩夫添😚2️⃣ 小雞拼盤🐥呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊嘅拼盤太吸引🤩~另外仲嗌咗新出嘅炸燒賣~ 配上夏威夷沙律汁💦 加埋藤椒麻辣雞翼,全部都係即叫即炸熱辣辣,脆卜卜嫁🥳3️⃣ 心太軟🍫你總是心太軟 心太軟🫀…. 切開係激流心嘅心太軟🥰 雖然落完單要等,但等待永遠都會帶嚟驚喜⌛️ 啖啖滿滿嘅朱古力心太軟蛋糕🍫 加埋涼浸浸嘅雪糕,幸福就係咁簡單🤩4️⃣ 榴連飄雪🥄榴槤甜品都係一個不可或缺嘅選擇!唔好睇呢隻杯細細隻,其實佢超級有內涵😎入面加咗香味撲鼻嘅榴槤,真係令人難以抗拒😍 作為榴槤控一定唔可以錯過啦😌

1️⃣ 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫🧇

2️⃣ 小雞拼盤🐥

小雞拼盤

呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊嘅拼盤太吸引🤩~
夏威夷炸燒賣

夏威夷炸燒賣
藤椒麻辣雞翼
  • 心太軟
5天前 0 浏览
屯門必食窩夫甜品店榛子朱古力石板街窩夫 $65豆腐味雪糕 +$2榛子醬同朱古力醬淋晒喺窩夫嘅外面然後一口咬落去配搭細細粒綿花糖同焦糖爆谷🍿真係好滋味!豆腐味都散發淡淡清甜味一齊食好match~心太軟(配芒果雪糕) $52等咗10分鐘就有啦~一刀切入到內餡有滿滿朱古力流出嚟真係好正!朱古力濃郁香滑藤椒麻辣雞翼(4件) $28一上台勁香!雞翼炸到金黃色香脆 咬落去非常香脆爆曬肉汁 外層鋪咗好多麻辣粉 小小辣之餘又非常惹味香口小食拼盤 $57性價比幾高 入面有四款炸得好香脆嘅小食:彈口又有咬口嘅炸燒賣、外脆內嫩嘅鹽酥雞粒、咸香剛好嘅雞軟骨、金色色嘅薯條🍟加埋麻辣粉一齊食真係無得彈😍白桃玫瑰荔枝梳打 $29青蘋果蘆薈梳打 $29賣相好靚 而且可以揀小甜小冰 夠晒貼心~嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
屯門必食窩夫甜品

榛子朱古力石板街窩夫 $65
豆腐味雪糕 +$2

心太軟(配芒果雪糕) $52

藤椒麻辣雞翼(4件) $28

小食拼盤 $57

白桃玫瑰荔枝梳打 $29
青蘋果蘆薈梳打 $29
賣相好靚 而且可以揀小甜小冰 夠晒貼心~

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2024-10-04 0 浏览
嘆甜品係屯門黎講 都算好受歡迎每次經過都見到入面坐滿哂人我地當日叫左🧇焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 配士多啤梨雪糕窩夫外層微脆內軟 我地仲額外加左麻糬 煙煙韌韌好好食🥥三寶椰皇椰皇燉鮮奶蛋白勁香勁滑 暖暖地感覺好滋潤另外仲跟左一碗芋圓、湯圓同小丸子可以一次過食到咁多 多重享受呀😗🥭芒燕濃情夏天食一碗凍冰冰嘅芒燕濃情真係超級消暑芒果香甜配埋碎燕、芋圓、雪糕🍧同西米露一齊食簡直perfect match😋另外我地仲叫左幾款小食🐟炸魚蛋燒賣 椒鹽味:炸得勁香口🍗藤椒麻辣雞翼:微辣 好惹味💖台式拼盤:炸雞粒、地瓜球、花枝丸小食份量勁多 好香脆 大人細路都爭住食👍🏻飲品:芒果乳酸、青蘋果蘆薈梳打🍹芒果乳酸 比較甜 夏天飲好爽青蘋果蘆薈梳打 比較清爽
甜品係屯門黎講 都算好受歡迎
每次經過都見到入面坐滿哂人

我地當日叫左
🧇焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 配士多啤梨雪糕
窩夫外層微脆內軟 我地仲額外加左麻糬 煙煙韌韌好好食

🥥三寶椰皇
椰皇燉鮮奶蛋白勁香勁滑 暖暖地感覺好滋潤
另外仲跟左一碗芋圓、湯圓同小丸子
可以一次過食到咁多 多重享受呀😗

🥭芒燕濃情
夏天食一碗凍冰冰嘅芒燕濃情真係超級消暑
芒果香甜配埋碎燕、芋圓、雪糕🍧同西米露一齊食
簡直perfect match😋

另外我地仲叫左幾款小食
🐟炸魚蛋燒賣 椒鹽味:炸得勁香口
🍗藤椒麻辣雞翼:微辣 好惹味
💖台式拼盤:炸雞粒、地瓜球、花枝丸
小食份量勁多 好香脆 大人細路都爭住食👍🏻

飲品:芒果乳酸、青蘋果蘆薈梳打🍹
芒果乳酸 比較甜 夏天飲好爽
青蘋果蘆薈梳打 比較清爽
2024-09-28
下午茶
2024-10-04 0 浏览
朋友難得明天有假放 呢晚同佢小朋友約左我去嘆返個甜品宵夜 好正呀😋🧇 榛子朱古力石板街窩夫($65)店舖主打甜品係窩夫 窩夫外皮香脆 入邊質地很鬆軟配料十足 有爆谷粒 棉花糖 杏仁脆塊 再加上朱古力雪糕賣相滿分 同配料一齊食 很滋味 😋🔹 紅黃愛玉($45)有芒果 西瓜 愛玉 雲呢拿雪糕食完冰涼又滿足 😌🔹 芋頭珍珠芋圓涼粉($41)有三色芋圓 珍珠 芋頭 小丸子 椰汁涼粉底芋圓同小丸子都十分軟糯煙韌🔹 椰汁紫米露($31)椰汁香濃 紫米露甜度適中 🔹 波波拼盤(麻辣味)($50)拼盤好豐富 有薯條 大大粒花枝丸 魚蛋燒賣粒粒都外脆內軟不油膩 口感彈牙加上麻辣椒粉 好惹味 點埋酸辣醬 更醒胃呀 🤨🔹 藤椒麻辣雞翼(4件)($28)麻辣味雞翼超香口又惹味 雞翼控必叫 👍🏻
朋友難得明天有假放
呢晚同佢小朋友約左我去嘆返個甜品宵夜 好正呀😋

🧇 榛子朱古力石板街窩夫($65)
店舖主打甜品係窩夫 窩夫外皮香脆 入邊質地很鬆軟
配料十足 有爆谷粒 棉花糖 杏仁脆塊 再加上朱古力雪糕
賣相滿分 同配料一齊食 很滋味 😋

🔹 紅黃愛玉($45)
有芒果 西瓜 愛玉 雲呢拿雪糕
食完冰涼又滿足 😌

🔹 芋頭珍珠芋圓涼粉($41)
有三色芋圓 珍珠 芋頭 小丸子 椰汁涼粉底
芋圓同小丸子都十分軟糯煙韌

🔹 椰汁紫米露($31)
椰汁香濃 紫米露甜度適中

🔹 波波拼盤(麻辣味)($50)
拼盤好豐富 有薯條 大大粒花枝丸 魚蛋燒賣
粒粒都外脆內軟不油膩 口感彈牙
加上麻辣椒粉 好惹味 點埋酸辣醬 更醒胃呀 🤨

🔹 藤椒麻辣雞翼(4件)($28)
麻辣味雞翼超香口又惹味 雞翼控必叫 👍🏻

宵夜
2024-10-02 0 浏览
嘆甜品係非一般既甜品店呀!除左有甜品之外仲有多款小食,不論自私食定happy share 都冇問題!首先要叫個窩夫先,見到好多枱都有叫,有好多唔同味道選擇,我地就揀左焦糖香蕉,可以揀配雜果或者雪糕,窩夫好大份,外脆內軟,最有心思既係佢地既焦糖脆脆,增添脆脆口感之餘又有焦糖香!然後就係焦糖布丁,滑溜溜既布丁,佢地既焦糖唔係平時食嗰啲糖漿,真係有一股好香嘅焦香,配搭起個布甸味道好有層次呢度仲有多款椰皇甜品,我地叫左個椰皇榴槤飄香,椰皇裏面係燉蛋白,加入咗椰皇水所以增添咗一份香氣,榴槤肉香甜小食我哋嗌咗港式咖喱三寶、蜜糖雞翼同埋波波拼盤!咖喱三寶有蘿蔔、魚蛋同埋豬皮,個咖喱汁少少辣,所有嘢都好入味,真係好有港式風味蜜糖雞翼即叫即炸,脆卜卜裏面又Juicy波波拼盤有炸魚蛋、墨魚丸、燒賣同薯條,呢度食物嘅種類真係多元化,男女老幼都啱食
甜品係非一般既甜品店呀!

小食我哋嗌咗港式咖喱三寶、蜜糖雞翼同埋波波拼盤!

蜜糖雞翼即叫即炸,脆卜卜裏面又Juicy

2024-09-28 0 浏览
食完晚餐當然要食下甜品🤭一向都知屋企附近”嘆甜品”都系屯門大熱甜品舖今次終於可以一試🥰入到去好多🐱既裝飾同掛畫 環境已經好舒適 好放鬆除左甜品外仲有小食同飲品🥤🔹是日特飲:藍天白雲☁️第一啖已經好香既荔枝味滲出嚟,飲落甜甜既味道🥰加上好似白雲既忌廉☁️賞心悅目🔸炸燒賣 - 原味椒鹽/辣味 有小朋友當然選擇原味對於燒賣控表示好滿足🥰炸到脆卜卜之餘亦好香口🔹鹽酥花枝丸 - 花枝丸裏面真材實料 有一粒粒花枝 好有咬口✨🔸榛子朱古力石板街窩夫🧇 - 小朋友一定好開心🤭粒粒棉花糖、爆谷、杏仁片仲要自選雪糕口味🥟都要爭住自己切黎食🔹宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫🌟真心推介超級好食 好香抹茶同烏龍味 仲有煙韌既麻糬配上煉奶同紅豆🫘絕配🔸楊枝甘露 - 好足料 消暑甜品 非常爽甜✨冇錯🤭全家人食到非常滿足 徹底清哂所有食物
食完晚餐當然要食下甜品🤭
一向都知屋企附近”嘆甜品”都系屯門大熱甜品
今次終於可以一試🥰入到去好多🐱既裝飾同掛畫
環境已經好舒適 好放鬆
除左甜品外仲有小食同飲品🥤

🔹是日特飲:藍天白雲☁️
第一啖已經好香既荔枝味滲出嚟,飲落甜甜既味道🥰
加上好似白雲既忌廉☁️賞心悅目

超級好食 好香抹茶同烏龍味 仲有煙韌既麻糬
配上煉奶同紅豆🫘絕配

🔸楊枝甘露 - 好足料 消暑甜品 非常爽甜✨

冇錯🤭全家人食到非常滿足 徹底清哂所有食物
同朋友去一起去嘆甜品岩鹽拖肥🍪Oreo 鮮忌廉窩夫🧇配榴槤雪糕 🍧榴槤雪糕挺身而且清甜,外脆內軟之餘,奶味和蛋味平衡得剛剛好,散發住濃郁蛋香味。多芒椰果撈新鮮芒果調製而成,芒果份量超多; 額外添加了桃膠,份量多而且口感Q彈,口感層次豐富!原味有機蜜丹麥吐司丹麥吐司酥脆,咬落鬆軟帶嚼勁,添上有機蜜糖,口感甜絲絲。鹽酥花枝丸花枝丸肉質彈牙,帶鹽香鮮味,下次要encore!BBQ蜜糖雞翼蜜糖雞翼完美融合了蜂蜜的甜味和醬油的鹹香味,好味道ar!草莓乳酸乳酸味道與草莓的鮮明既氣息完美地融合,有香甜草莓既味道。嘆甜品 地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
同朋友去一起去嘆甜品

岩鹽拖肥🍪Oreo 鮮忌廉窩夫🧇配榴槤雪糕 🍧

多芒椰果撈

原味有機蜜丹麥吐司

丹麥吐司酥脆,咬落鬆軟帶嚼勁,添上有機蜜糖,口感甜絲絲。

鹽酥花枝丸
花枝丸肉質彈牙,帶鹽香鮮味,下次要encore!

BBQ蜜糖雞翼

蜜糖雞翼完美融合了蜂蜜的甜味和醬油的鹹香味,好味道ar!

草莓乳酸

乳酸味道與草莓的鮮明既氣息完美地融合,有香甜草莓既味道。

甜品
地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
  • 岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫
2024-09-24 41 浏览
講到屯門紅橋,無論窩夫、糖水,甚至炸物小食,都真係高水準🔸芒果窩夫 跟雜果窩夫絕對係呢間甜品店嘅招牌菜,窩夫🧇外脆內軟;配新鮮雜果啱哂小朋友食,有提子、藍莓、火龍果、西瓜等,絕對係誠意之作。🔸芒果飄雪芒果超甜,重點係咩月份嚟食,芒果都係甜架,食得出老闆有長期嚴選甜芒果🥭有大大球芒果雪糕,我哋鍾意加埋鍊奶,食到刨冰有淡淡奶味。🔸心太軟(配曲奇雪糕)新鮮出爐嘅心太軟,切開朱古力漿湧出嚟,配埋雪糕,冷熱交融,朱古力愛好者必點🔸小食拼盤 小食拼盤有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨和薯條,加咗椒鹽調味,惹味又脆口~太好味忍唔住要點埋炸魚旦,同樣食到停唔到口~🔸BBQ蜜糖雞翼(4件)雞翼皮炸到脆身,加埋蜜糖甜甜的調味,yummy
講到屯門紅橋,無論窩夫、糖水,甚至炸物小食,都真係高水準

🔸芒果窩夫 跟雜果

🔸芒果飄雪
有大大球芒果雪糕,我哋鍾意加埋鍊奶,食到刨冰有淡淡奶味。

🔸心太軟(配曲奇雪糕)
新鮮出爐嘅心太軟,切開朱古力漿湧出嚟,
配埋雪糕,冷熱交融,朱古力愛好者必點

🔸小食拼盤

🔸BBQ蜜糖雞翼(4件)
雞翼皮炸到脆身,加埋蜜糖甜甜的調味,yummy
2024-09-16
  • 芒果窩夫 跟雜果
  • 小食拼盤
2024-09-24 38 浏览
等人食晚餐 食個甜品先個樣好似好吸引但真係未食過咁難食嘅窩夫甜品榛子醬冇榛子味 好怪味好稀跟住我問佢可唔可以比個正常朱古力醬我但個朱古力醬都係唔太正常試下靜係食個窩夫底啦冇味 唔香的全部都好似過期入風味🤯🤯🤯$65 本人對食唔高要求我都話難食就真係難食了冇諗過甜品店嘅窩夫都會難食早知試佢其他甜品食完上openrice search呢間嘢竟然都有好多食評應該佢其他野食係正常嘅但呢個榛子朱古力窩夫的確係唔合格 失望
等人食晚餐 食個甜品
應該佢其他野食係正常嘅
但呢個榛子朱古力窩夫的確係唔合格 失望
榛子朱古力窩夫
2024-09-24 35 浏览
想試好耐,同朋友點到成枱嘢食,價錢都唔貴,份量亦唔少,性價比好高。🧇宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫 (屯門店限定) $70窩夫外層香脆,內層有陣陣茶香,同埋帶些煙韌嘅麻糬,口感對比吸引。🍵抹茶帶甘香,烏龍茶味道就唔太突出,整體甜而不膩。加上紅豆、雪糕、忌廉,十分足料,性價比幾高!😋2pm-7pm會有下午茶餐,甜品加飲品。🍫心太軟配雪糕 $48☕️拿鐵咖啡 +$5心太軟非常出色,外脆內軟,溫度控制得剛剛好,見到內餡有滿滿朱古力流心🤎,真係十分療癒😍朱古力濃郁香甜,雪糕綿厚,幾重牛奶味,整體整得好到位,令人滿足👍🏻本身係甜品店點咖啡☕️就無咩期望,起碼感受到店員有努力🙈建議點返茶或者其他特飲。🍢小食拼盤 (炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨、薯條) $56每一款小食都炸得香酥,好好食🤭!鹽酥雞粒外脆內嫩,雞軟骨鹹香可口,炸燒賣彈牙帶些咬口。份量唔少,好啱同朋友分享。🍠脆Q地瓜球 $28外脆內Q軟,地瓜內餡甜甜地,有點煙韌咬口,相對味道較清淡。🍹嘆•綜合水果茶 $36充滿各種水果香氣,茶底清香,帶陣陣水果酸甜,配甜品幾解膩清新。

🧇宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫 (屯門店限定) $70

2pm-7pm會有下午茶餐,甜品加飲品。
🍫心太軟配雪糕 $48
☕️拿鐵咖啡 +$5

🍢小食拼盤 (炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨、薯條) $56

🍠脆Q地瓜球 $28
外脆內Q軟,地瓜內餡甜甜地,有點煙韌咬口,相對味道較清淡。

🍹嘆•綜合水果茶 $36