2019-01-08 502 浏览
放假同朋友去铜锣湾行街,想揾个地方坐下倾下计。之前搭车经过见到间餐厅个名叫山旮旯都好想试下。其实一路行街都一路饮饮食食,都唔系好肚饿,所以入到去只系叫左少少野食。烧烤combo 少林寺,有原只茄子皇,焗波特菇,菠萝,秋葵,baby 紫薯。全部都系蔬菜,叫做少林寺真系好贴切😂老干妈一口和牛粒炒意粉,朋友唔食得太辣,但系又好想试,就问下店员可唔可以少辣啦,点知佢话唔辣架...但系老干妈我印象中都系辣架嘛~但店员都咁讲咪试下啰。食落去系好香好惹味既,和牛粒都唔会干,有肉汁,不过点食都系辣既😵😵饮品我地睇到cocktail 个版,就被佢d名吸引,全部都好抵死好特别😂最后我地拣左啪啪啪(gin , grapefruit juice, tonic) 酸酸地易入口,再加埋杯边有爆炸糖,饮落去真系啪啪声😂同个陪衬到绝。 见到menu仲有好多唔同款式既菜式,下次多d人再嚟试过

见到menu仲有好多唔同款式既菜式,下次多d人再嚟试过