2017-11-12
朋友喺观塘返工 ,识得喺果头捐窿捐罅揾好嘢食,今次就带我嚟呢间工厦食泰菜。工厦喺”the wave”呢条街,冇佢介绍真系唔知呢度有泰国嘢食。 我哋十二点到系第一枱客,但系过咗三几个字就不断有人来,所以我哋我都好识做一点前交枱餐厅走简约风,最特别中间𠮶几个大花瓶配上植物,好清新。Set lunch唔少选择, 我拣咗泰式无骨卤水猪手饭,猪手已预先切开一件件, 炆得够淋身, 配上蔬菜 ,仲有另外附上酸酸辣辣嘅汁,好惹味朋友叫咗黄咖哩牛腩配白饭, 咖哩带有椰香,牛腩都炆得非常淋, 配白饭一流我哋仲一人加咗一个小食。 泰式凤爪, 呢个酸辣汁真系做得好好, 好开胃, 另外嗌咗串烧,一碟有两串,猪鸡各一, 沙爹酱好惹味,串烧烤得香口。呢度餐饮唔止㗎啡奶茶, 我嗌咗玄米茶 ,朋友嗌咗热柠蜜,唔错。基本上$8优惠券已印在menu上又一工厦好选择
餐厅走简约风,最特别中间𠮶几个大花瓶配上植物,好清新。
基本上$8优惠券已印在menu上
又一工厦好选择