2024-09-14 7124 浏览
我半百岁人,庆祝结婚周年纪念,于文华12/9/2024快船廊第一次自助晚餐(亦是最后一次),未食过一间食物质素味道咁差,种类又少,嘅自助餐。概括讲整体过程感觉,一开始攞冻海鲜,蚝🦪身属中型,蚝肉好似蚝仔咁细但系劲瘦劲削(蚝仔饼啲蚝饱满好多)。长脚蟹属于细身形味道太咸,肉松散又黐壳,无一可取。面包蟹、鲍鱼、翡翠螺正常👍🏼,龙虾我冇攞,但见到冻柜大量放喺度冇人攞,可推测知质素如何😪。跟住取其他食物继续试,攞咗碗蟹肉羹,哗!一股死咸味(剩系得个咸味冇其他食物嘅味道)继续冲击我嘅口腔,摆低。沙律、烟三文鱼、各类火腿属正常。甜品要赞,👍🏼尤其芝士cake又滑又cream &雪糕雪葩😋。热食炒粉面饭我冇试,小弟个肚quota唔多,拣咗小笼包食咗7粒,算是入得口好吃(通常自助餐蒸笼食物除咗头一转之后随着时间越耐就越干,过火唔好食)。总之一句今期文华快船廊垃圾,究竟好食嘅文华去咗边?😪定抑或系传说?🧐
2024-09-12
庆祝纪念