2017-11-15
喺好耐好耐年前荃湾都曾经有过宜家家私,但系可能因为冇乜人去嘅关系佢最后都执咗,相隔左10几年佢终于在喺荃湾开返,自从大家都知道荃湾开返宜家家私之后就疯狂咁拥到过去,咁当然我同我老公都唔执输梗系要去帮衬下啦,话晒对我哋呢啲新界人来讲最近嘅宜家家私都要去到沙田先有。咁我哋去得宜家家私就当然会喺宜家家私嘅餐厅食埋野啦,宜家家私嘅餐厅出名食物平又好味特别系肉丸大家都食过返寻味,我哋又点会错过呢。话说我系1+5口一齐去所以有小朋友,其实荃湾宜家家私餐厅入边嘅范围都好大不过实在系太多人去啦我哋都要等左一段时间先至有位。我哋有小朋友当然系要叫儿童餐啦,其实我不嬲都认为儿童餐真系十分之抵食, $15就有肉丸有薯蓉有粟米有生果有果汁,不过唔知系唔系荃湾呢间宜家家私特别啲佢嘅肉丸系用鸡肉丸唔系平时嘅牛肉丸,不过我个人就觉得呢度嘅鸡肉丸仲好食过平时嘅牛肉,因为鸡肉丸比牛肉丸更加弹牙而且更加Juicy。三文鱼白汁意大利粉:相貌十分之唔讨好但系其实个味道也不错,而且好平,不过椰菜花就烚到好淋。冻虾:呢个系我去到宜家家私一定要买嘅嘢食,咁当然大家都知道个虾新鲜,所以都预咗会食到有几只系好似食冰咁,但系佢都依然好鲜
冻虾:呢个系我去到宜家家私一定要买嘅嘢食,咁当然大家都知道个虾新鲜,所以都预咗会食到有几只系好似食冰咁,但系佢都依然好鲜甜。
苹果批:我本人本身好钟意食苹果批,估唔到宜家家私嘅好好味,虽然系已经冻哂但系好香嘅玉桂味。
是日餐汤系蟹肉番茄汤,唔知点解入边冇蟹肉,不过都明白嘅咁平又点会有蟹肉呢,不过最奇怪嘅系呢一个系番茄汤但系唔知点解系好辣。
食晒咁多嘢都只不过系二百几蚊仲要未计我哋另外仲有大人叫嘅肉丸,真系好抵呀。