2009-09-19 16 浏览
好友生日,当然要搅一搅佢,本来打算齐齐去食自助餐,可惜迁就时间,改为9时候酒楼用餐,这样也好,生日饭因该要有翅,有鸡,才够真诚.睇报纸德兴有做866半席全包,而且刚好Mage box方便众人,于是提前一天打定电话book定枱.九龙湾德兴装修比较豪华舒适,可惜做紧火㶽任食一口价,搅到店内环境人山人海,热气冲天,一入门口已令朋友们锁紧眉头,真唔明白店家为何唔分开小菜区与火㶽区?搅到我地好似去着日本温泉区小涌谷一样开饭!乳猪半只:皮够脆,可惜肥膏有点过多,小猪生前一定吃得饱饱.鸡炖翅:清鸡汤用足料,汤清而味浓,翅也算足両,每人都可以挟上一大撮,只是朋友觉得有点腥,但也了以接受.西芹炒大虾:大虾弹牙有鲜味,西芹也爽口,但这道菜不难做,一般.罗汉斋:材料十足,够丰富.可以.鲍鱼菇鹅掌:鹅掌够lam,但味道唔够浓,太淡.蒸海鱼:条斑仔火喉刚好,肉质够滑,好味.炸子鸡半只:鸡肉鞋口.........唔得啦,其他都唔驶再讲长寿依面:差,差,差,淡而无味,要用鱼汁捞,想点呀!食白饭好过pet pet 寿饱:莲蓉味,例牌嘢.成顿饭有讲有笑,气氛开心,全因好友K君,令到大家忘记身处温泉区,食物,菜式,味道一
开饭!
乳猪半只:皮够脆,可惜肥膏有点过多,小猪生前一定吃得饱饱.
罗汉斋:材料十足,够丰富.可以.
鲍鱼菇鹅掌:鹅掌够lam,但味道唔够浓,太淡.
蒸海鱼:条斑仔火喉刚好,肉质够滑,好味.

pet pet 寿饱:莲蓉味,例牌嘢.
,食物,菜式,味道一般过一般,待应服务算反应快,不过以后唔系食火㶽都唔会来,

乳猪半只
鸡炖翅