观塘新开左潮州菜馆”潮盛馆”, 见环境好舒适, 一于同公公婆婆试试. 餐厅简约新派中式装潢, 枱同枱之间空间感好足够, 如果想要私人房, 呢度都有2间厢房. 用QR code扫码点餐, 我地叫下叫下样样都想试, 最后叫左:-🥢卤水拼盘三拼选择好多, 可以拼鸡 / 鹅肾 / 牛腱 / 大肠 / 元蹄 / 猪腩肉 / 墨鱼 / 鹅翼 / 鹅掌 / 金钱肚 / 猪耳 / 鹅肠我地叫左鹅肉+牛腱+鹅翼, 份量都足料鹅肉肉质细嫩, 卤得入味鹅翼有咬口底下仲有豆腐, 吸晒满满嘅卤水汁, 好味道🥢冻马友亦系经典潮州菜之一马友鱼都好大条鱼油甘香又肥美, 肉质细致扎实, 富有口感, 味道唔会太咸, 恰到好处🥢椒盐鲜鱿有大排档风味, 香脆可口炸粉够薄, 会食到停唔到口🥢黑松露蛋白海皇炒饭呢个炒饭超大份炒得好够火喉, 惹味香口🥢金银蒜蒸娃娃菜第一次试呢个配搭, 估唔到又几好味绝对系有惊喜娃娃菜好入味, 金银蒜好惹味🥢蚝饼 脆口无油溢味又系份量十足, 食完已经好饱另外, 都想特别赞一赞呢度嘅员工, 好好人又成日望下我地有咩需要, 值得再encore!

🥢卤水拼盘三拼
我地叫左鹅肉+牛腱+鹅翼, 份量都足料
鹅肉肉质细嫩, 卤得入味
鹅翼有咬口
底下仲有豆腐, 吸晒满满嘅卤水汁, 好味道

🥢冻马友
亦系经典潮州菜之一
马友鱼都好大条

🥢椒盐鲜鱿
有大排档风味, 香脆可口
炸粉够薄, 会食到停唔到口

🥢黑松露蛋白海皇炒饭
呢个炒饭超大份
炒得好够火喉, 惹味香口

🥢金银蒜蒸娃娃菜
第一次试呢个配搭, 估唔到又几好味
绝对系有惊喜
娃娃菜好入味, 金银蒜好惹味

🥢蚝饼
脆口无油溢味
又系份量十足, 食完已经好饱