2016-10-17
当我发现自己既食评都系CWB既时候以下呢个食评都系CWB既餐厅LOL 睇黎CWB既餐厅岩我口味多D HAHA韩冰我谂对于钟意食韩国既人一定唔会陌生因为佢系香港既韩菜界黎讲都几出名不过主要出名食韩冰( 哈哈 个名叫韩冰当然出名食韩冰)我记得岩岩系香港出雪花冰既时候 真系好CRAZY日日都去尖沙咀个间分店都食已经差唔多食晒个成个MENU咁济有一排无去食韩冰既我上个月去返食 原来依家已经推出左咁多新野!!首先系要讲 依家韩冰唔只系韩式雪花冰佢地就连饭都有!!所以我同朋友都不敢叫左一个饭黎试下!呢个饭系 韩式泡菜炒饭 下面好似韩烧咁 有D蛋汁系铁板上面 呈半熟既状态唔好以为只有下面有强 系炒饭上面 亦有大大只既太阳蛋 (太阳蛋系MY FAV!)味道方面 都唔差既 不过我就觉得OVERPRIZE左D可能因为佢系时代广场上面 租金偏贵所以D 野食都偏贵另外 我同朋友就叫左个SUMMER 期间限定既韩冰一睇图已经知道有几吸引啦!其实佢系一个哈蜜瓜演变出黎既挖晒D果肉出黎之后 再酿D冰、雪燃同MOCHI落去呢个冰真系好好味!! 而且口感丰富!因为以往既冰食完面头个层 就只有水同水.. 无味道但呢个可能
首先系要讲 依家韩冰唔只系韩式雪花冰佢地就连饭都有!!