2022-10-27
要去环仔做嘢,时间上早左一个钟完成行行下醒起有间想去好耐喺旧楼入面既餐厅自己去感受下闹市中嘅旧阵时😋店员服务态度好到加零一👍🏻 由于我拣六点钟开饭,时间尚早包场咁滞。店员知道大部分客人多数想影打卡靓相, 好客气俾所有位我任拣嚟坐,等我坐个自修位放空下😌我一坐落已经好自在,食具都几得意有唔同句子,而嘢食有好几个set dinner ,分别以木,十,豆,寸为set去命名🤣我拣左有醉鸡嘅餐《十》,而嘢食喺我发吽哣期间到左😚《十》$239★餐前小食(橙冬瓜 牛蒡 青木瓜)橙冬瓜同青木瓜系甜渍,有百香果味😋我本人对牛蒡所有既制品都唔太钟意,因为会有苦涩味😮💨依个小食系咸酸味牛蒡🤭都几令人开胃★咸蛋苦瓜苦瓜配咸蛋,口感爽脆,有少少奇妙无我想像中咁苦,但每啖都系清热解毒味我明白点解有甜渍配餐啦🤣★台式醉鸡主菜嚟啦😋有红枣杞子,酒味几足鸡肉好嫩滑,系用鸡腿肉位整嘅而酒嘅尾调有少少苦🤏🏻★青木瓜炖排骨汤汤🥣嚟啦😋我好鬼钟意饮汤依个汤甜架👍🏻正,不过有少少咁多油腻★鸡肉饭点餐时有。卤肉饭/拌面/鸡肉饭。俾我拣我食鸡肉饭,因为卤肉饭好肥🤣鸡肉饭有用鸡油拌蒜片,味道好好👍🏻不过蒜片好硬🤣如果有埋只半生熟荷包
要去环仔做嘢,时间上早左一个钟完成
行行下醒起有间想去好耐喺旧楼入面既餐厅
自己去感受下闹市中嘅旧阵时😋
《十》$239
★餐前小食(橙冬瓜 牛蒡 青木瓜)
橙冬瓜同青木瓜系甜渍,有百香果味😋
我本人对牛蒡所有既制品都唔太钟意,因为会有苦涩味😮💨
依个小食系咸酸味牛蒡🤭都几令人开胃
★咸蛋苦瓜
苦瓜配咸蛋,口感爽脆,有少少奇妙
无我想像中咁苦,但每啖都系清热解毒味
我明白点解有甜渍配餐啦🤣
★台式醉鸡
主菜嚟啦😋有红枣杞子,酒味几足
鸡肉好嫩滑,系用鸡腿肉位整嘅
而酒嘅尾调有少少苦🤏🏻
★青木瓜炖排骨汤
汤🥣嚟啦😋我好鬼钟意饮汤
依个汤甜架👍🏻正,不过有少少咁多油腻
★鸡肉饭
点餐时有。卤肉饭/拌面/鸡肉饭。俾我拣
我食鸡肉饭,因为卤肉饭好肥🤣
鸡肉饭有用鸡油拌蒜片,味道好好👍🏻不过蒜片好硬🤣如果有埋只半生熟荷包蛋我会俾100分😍已经同台湾时食到嘅味道好似
★黑糖奶茶🧋
我觉得就系普通一杯合格既台式奶茶,无咩特别🤣最特别系我埋单后见到张单据:
加冰,加冰,加冰,加冰🧊🤣🤣🤣
完食🤓成餐饭味道同家常便饭冇乜分别。
但坐坐下望下环境食嘢都会好有意思。
谂下以前住依到既人生活系点, 又谂下依到适合带咩人嚟🤔
可能系父母或外地嚟香港旅游既朋友, 佢地一定觉得好花样年华好特别🤓身材好又唔怕太抢眼嘅女仔可以试下著旗袍嚟打卡食饭