上个礼拜五有fd生日, 成班人出左去铜锣湾皇室堡附近食饭. 食完饭大家就谂下有咩搞, 咁岩1出到去就见到糖街间CEO Neway个招牌, 就谂住近近地去唱k勒….咁入到去,就梗系要嗌返d野饮嫁啦,见佢有个black lable package好似几底咁, 有3支black lable, 30支啤酒, 仲有成几十杯free drink送 ,我地11个女仔5个男仔, 除返开每人都唔洗300蚊…. 但系, 几十杯free drink, 断估都饮唔晒咁多, 玩左2个钟左右, 突然间有个著西装疑似经理既物体入左黎, 问我地仲叫唔叫多2支绿茶, 咁我地就觉得好奇怪啦, 我地明明只系嗌左个package入面既啤酒, 1X杯free drink同埋叫佢拎左第一支black lable入黎, 因为我地班人其实唔系咁中意沟绿茶, 得个甜字唔好饮. 咁我地就好惊讶咁问佢, “吓? 嗌乜野绿茶丫, 仲要额外嗌? 唔系挂, 我地仲有成十几杯free drink未叫wor, 之后佢就突然间懒friend咁叫我地帮帮手, 话d绿茶可以o系d free drink度扣, 仲会送返郑融CD俾我地,但系我地班fd入面都冇

咁入到去,就梗系要嗌返d野饮嫁啦,见佢有个black lable package好似几底咁, 有3支black lable, 30支啤酒, 仲有成几十杯free drink送 ,我地11个女仔5个男仔, 除返开每人都唔洗300蚊…. 但系, 几十杯free drink, 断估都饮唔晒咁多, 玩左2个钟左右, 突然间有个著西装疑似经理既物体入左黎, 问我地仲叫唔叫多2支绿茶, 咁我地就觉得好奇怪啦, 我地明明只系嗌左个package入面既啤酒, 1X杯free drink同埋叫佢拎左第一支black lable入黎, 因为我地班人其实唔系咁中意沟绿茶, 得个甜字唔好饮. 咁我地就好惊讶咁问佢, “吓? 嗌乜野绿茶丫, 仲要额外嗌? 唔系挂, 我地仲有成十几杯free drink未叫wor, 之后佢就突然间懒friend咁叫我地帮帮手, 话d绿茶可以o系d free drink度扣, 仲会送返郑融CD俾我地,但系我地班fd入面都冇人中意听郑融, 咁我地就问佢, 有冇第2个歌星ar?? 点知佢就话”有既话我都唔送郑融啦!.” 咁我地就话”其实我地唔系咁想听郑融, 我谂唔洗喇” 之后佢就好似好失望咁, 咁我地就谂住, 其实都系2支绿茶姐, 是鬼但啦, 咁咪话是但啦, 当帮下你啦, 之后个经理就即刻笑晒口咁出去拎左2支绿茶同2只郑融入黎, 之后有个fd仲多口问咗句”洗唔洗用K分换嫁?” 个经理就即刻话” 梗系唔洗啦, 你叫多2支我送多只俾你都仲得”! 咁我地就继续唱k勒, 不过o个阵我地仲心谂, 应该得我地咁好人无啦啦帮佢要多2支绿茶ga咋, 唔系个经理今日可能一支都卖唔出. 点知我地埋单走人既时候, 出到黎见到原来好多人都拎住只郑融cd lor, 唉! 买绿茶有碟送, 真系闻所未闻! 乜原来而家CD真系cheap成咁, 成只CD可以当传单咁派XD!

之后寻晚睇电视, 先发现o个个郑融同埋hotcha都系o个个咩neway star, 唔怪得佢地好似唔洗本咁系咁送啦, 好彩佢地送郑融都还可以听下, 如果佢地送hotcha俾我, 真系送都废事拎丫!