2024-06-19 347 浏览
失惊无神想入去数码港兜个圈,真系好耐无嚟,因为太隔涉,入到个场真系无乜嘢行,食肆很多,正直午市,见呢间最多人,咁二话不说~gogogo~莲-越泰坊。 拣咗~海鲜冬阴公汤河 三宝汤河(牛丸,牛腩,生牛肉) 小食~香茅鸡翼,越式春卷 饮品~绿豆凉粉冰,龙眼冰首先想讲,由我落单到上枱,唔使五分钟,太快有啲担心~先试啖汤,好彩都系热嘅,好味~酸同辣好平均,咸度亦好,唔会太咸,不错,海鲜亦算丰富有蚬,虾,鱿鱼,同埋好多菇类物体😅,成碗嘢系个汤底最正,蚬肉太细只,虾应该系一早整定,太熟~鞋过我块面,但因为肚饿,我都清晒成碗嘢。汤底都算不差,牛丸似港式,大大粒,唔算弹牙,但味道算ok,我只系偷食咗二啖,其他评唔到😅,但另一半话ok,佢都清左八成。廿蚊三只鸡翼,咬落去味道不错,廿蚊三只,无乜要求,唯独是入面啲鸡肉颜色有啲唔同。 春卷$48,几多咬口,干身,但系6件嘢得三块菜,紧手咗啲。 二个人埋单$250,价钱合理,味道中规中矩。回头度:3/5Btw 写果时见到好多人「腐皮」,但我用餐时啲阿姐又唔觉咁差。
拣咗~海鲜冬阴公汤河
三宝汤河(牛丸,牛腩,生牛肉)
小食~香茅鸡翼,越式春卷
饮品~绿豆凉粉冰,龙眼冰

春卷$48,几多咬口,干身,但系6件嘢得三块菜,紧手咗啲。

二个人埋单$250,价钱合理,味道中规中矩。
回头度:3/5
2024-06-19