又到Happy Friday,今晚再战Sage。叫左支House white黎个饮饱食醉。今次叫咗个颜色好鲜艳嘅沙律。个名叫美式考伯沙律(个名好好难读)我好钟意食牛油果,感觉好清新,沙律酱唔会太浓同好开胃,不过个68度温泉蛋变咗唐心蛋。主菜叫咗两款,分别系三文鱼威灵顿同埋蟹肉带子咸蛋黄自家制意大利面。平时食开威灵顿都系牛肉,今次转咗做三文鱼做馅,好有新鲜感,入边仲加咗啲紫薯同菠菜,个味道有好多种层次。其中一款配菜系一啲炸左嘅叶,我觉得好好食,问左经理系咩嚟,原来系萝卜上边嘅叶,佢哋炸咗黎做配菜,环保又好食。蟹肉带子咸蛋黄意大利面嘅咸蛋黄汁好浓郁,依个中西合迫嘅组合好新鲜。蟹肉份量多同咸蛋黄好夹,不过带子就薄咗少少,如果带子厚返啲就perfect。今晚我地嘅甜品系Gelato雪糕,分别系朱古力、Caramel同埋云呢拿,好满足嘅一餐。
美式考伯沙律
三文鱼威灵顿