2023-05-02 1543 浏览
又一城一齐比我嘅印象都系「嚟嚟去去」得𠮶几间好食/抵食,所以嚟亲都觉得无咩选择。朋友话之前食过间既好味又有卡打嘅餐厅,揾咗一阵,原来间餐厅座落于Salon,因为装修风格都几融为一体,所以之前一直都留意唔到LOL一入到嚟,呢一面就系餐厅落单嘅地方。因为唔系太肚饿,谂住食d轻食,点知样样都好似几靓又几好味咁,结果就精选咗3碟嚟食。纯粹好想食炸鸡+见到有黑松露薯条就好想叫。炸鸡原本以为系普通嘢啦,点知食落有惊喜!点解可以外脆内嫩!系「嫩」炸到啱啱好,同埋唔点酱都有味。不过我重口味,点埋松露酱,味道更上一层楼。而薯条,就用嚟睇间餐厅抵唔抵食。厨师无吝啬d松露粉同埋薯条系即炸呢一点,足以令我下次再嚟encore!再嚟我叫咗个「龙虾热狗」,虽然睇返menu有个靓d嘅名嘅Lobster Roll坦白讲,睇唔出点解叫Roll,但名唔系最重要,重要系呢碟嘢睇得又食得!满满嘅龙虾肉,再附上鱼子酱铺满咗个面….同埋中间!呢个真心推介!最后,仲有个side叫咗个薯蓉。朋友仔话睇menu好似龙虾抵食d,我地就叫咗个「龙虾薯蓉」。(餐牌好似有另一个名,但我忘记咗,不过正常应该揾到)个薯蓉系焗出嚟嘅,面到有满满嘅芝

一入到嚟,呢一面就系餐厅落单嘅地方。

炸鸡块  配松露薯条 +松露蛋黄酱

纯粹好想食炸鸡+见到有黑松露薯条就好想叫。

炸鸡原本以为系普通嘢啦,点知食落有惊喜!
点解可以外脆内嫩!
系「嫩」

炸到啱啱好,同埋唔点酱都有味。
不过我重口味,点埋松露酱,味道更上一层楼。

而薯条,就用嚟睇间餐厅抵唔抵食。

Caviar  Lobster  Roll

再嚟我叫咗个「龙虾热狗」,虽然睇返menu有个靓d嘅名嘅
Lobster Roll

满满嘅龙虾肉,再附上鱼子酱铺满咗个面….同埋中间!

Caviar  Lobster  Roll (横切面)

呢个真心推介!

龙虾薯蓉

个薯蓉系焗出嚟嘅,面到有满满嘅芝士同龙虾粒。

龙虾薯蓉

近睇是咁的。原本以为龙虾仅限个面啦,点知食落原来内含龙虾!但张相影得太唔靓,大家有机会自己去试下。

不过以我多年食薯蓉嘅经验,呢个薯蓉同我平时食开嘅好唔同,唔知点解特别滑,同埋唔似粉开𠮶种,似系去欧洲/本地高级餐厅用真薯仔造嘅薯蓉。成件事即刻劲抵食!

我地仲叫咗杯茶同咖啡嚟饮。

Cappuccino

我杯茶算系中上品,而朋友仔杯Cappuccino,朋友大赞个咖啡底有料!下次经开可以再饮,而唔再去隔离d连锁咖啡店(虽然比连锁贵少少,但好饮好多咁话)。

下次有机会再嚟试埋其他款式先!

2023-04-28
炸鸡块  配松露薯条 +松露蛋黄酱
Caviar  Lobster  Roll
Caviar  Lobster  Roll (横切面)
Cappuccino
  • Caviar Lobster  Roll