2018-10-01
约左两位朋友一齐喺九龙塘又一城食饭,出乎意料地星期六嘅下昼一点零唔算好多人,等咗唔算好耐位 呢度啲位都坐得几舒服,上菜速度颇快,唯一系pizza要等一等,但可以边食住小食同意粉边等。 喇沙韩式年糕呢样小食似fushion菜,新加坡菜mix韩国菜,烟烟韧韧嘅年糕,配上辣辣地嘅喇沙酱都几好食,仲有鱼串同埋半只蛋。喇沙酱有啲沙嗲味,唔算好辣,几惹味,但年糕略嫌细条,大约2cm左右,应该系将一条长年糕剪开到劲细条,如果年糕能够长啲会更好。 温泉蛋肉酱意粉呢一碟意粉送上嚟嘅时候仲标紧烟,真系新鲜滚热辣! 流心嘅温泉蛋煮得啱啱好,卖相几吸引,轻轻用叉一吉,蛋黄汁就流出嚟,我地即刻将佢同啲肉酱同意粉拌匀,食落口感都几滑溜。而肉酱都唔会过咸,意粉亦唔系太淋,所以整体唔错。 巴马火腿菠萝薄饼仲未上菜嘅时候已经有个木架放左系枱,后来先知系专登用嚟放pizza。上菜嘅时候pizza已经切好左六份,我地三个人分,所以每人两块啱啱好,而且每块pizza都分到一块巴马火腿。Pizza嘅芝士味颇浓,做到拉芝效果,仲可以卷埋块薄饼嚟食,如果多D菠萝嘅酸甜中和巴马火腿同芝士嘅咸味就会更好,令味道更加平衡。 最后三碟𩠌埋
喇沙韩式年糕
温泉蛋肉酱意粉
巴马火腿菠萝薄饼
最后三碟𩠌埋单每人$88,几啱人少少同朋友或者屋企人嚟食个饭