2018-06-05 205 浏览
今晚加班后同同事都无屋企饭食,佢建议去公司附近呢间餐厅,佢同老公食过话d小炒整得唔错,所以一于试下!我地拣咗最多人气嘅皇袍叉烧饭、西兰花炒带子花枝片、姜葱焗广岛蚝。皇袍叉烧饭 - 餐牌上面系无嘅!同事食开话中午嚟食过餐牌上面有餐跟先会有,如果夜晚去食,就算餐牌无都唔紧要,店员都会帮忙写单照做,只系收正价但无餐跟($60)!叉烧厚切,肉眼望好瘦,佢用左梅头肉整,所以质感好淋好入味!炒蛋亦都炒得好滑,无谂过一个普通嘅叉烧炒蛋饭可以到咁出色,好味!西兰花炒带子花枝片 - 即叫即炒!厨师炒得好有镬气,带子花枝片炒得好爽好香,唯一系呢啲小食系无白饭跟嘅,需要就另外柯打,但我哋有叉烧蛋饭,所以无再order!最后呢煲姜葱焗广岛蚝 - 上枱时候仲有 “吱吱”声,好热好香!蚝肉好肥美,而且大细适中,咬落亦好有咬感,完全无过火~ 味道甜甜哋带有姜葱香味~ 好正!以后喺铜锣湾加班行街又多咗间选择,见到隔离枱好多客都叫咗铁板,真系隔离饭香,下次等我又试吓先!