2024-10-30 199 浏览
记得黄埔以前好似无甘多甜品店,而家明显多左~最近我发现旺角间仁芝初喺黄埔都开咗分店~ Tea Time 去左探店~ 舖面细细,木系装修有一份舒服感觉😊 呢度售卖嘅手工糖水日日鲜制,我去到啱啱开门都仲见到师傅煲紧😆 甜品选择都符合聚口味,中式fusion 都有~▫️古法养颜炖桃胶 桃胶,桂圆,杞子,红枣😋 煮桃胶花心机,出去食最方便,特别系而家开始干燥的季节,食碗甜甜的桃胶糖水滋润下都好▫️紫薯芋蓉莲子西米露单是名字都知道丰富,惊喜系唔会太甜~除左阵阵芋香,材料都真系有紫薯芋头碎~西米又够Q 弹。啱晒我呢啲椰汁控~▫️法式紫米露打卡一流~ 三层不同滋味(椰汁,紫米露,法式炖蛋) 😆 同样唔算甜~椰汁同紫米露比较味道好突出,但其实细味之下仍然食到炖蛋嘅蛋香

甜品选择都符合聚口味,中式fusion 都有~

▫️古法养颜炖桃胶

▫️紫薯芋蓉莲子西米露
西米又够Q 弹。啱晒我呢啲椰汁控~

▫️法式紫米露