2017-01-17
上个星期又同朋友GATHERING当愈黎愈多GATHERING既时间渐渐对食物愈黎愈有要求我谂揾餐厅食野 GATHERING最理想既就系 旺市、抵食而又有特色! 前几日去左呢一间餐厅 都真系几IMPRESSIVE!!我地叫既每一道菜 我地都FEEL到系好多心黎整 同埋好有创意!Lava Bun w/ brisket, soybean mille Feuille ($62)先讲下呢一个包其实佢系一个「慢煮牛腩」包 听落都觉得几新奇!我再食落去 发现 口感好脆口 原来包同慢煮牛腩之间仲夹住左个 千层腐皮! 食落去好香口!再加上 慢煮牛腩 好嫩滑 同时亦都保留到牛既肉味!另外一样我觉得都我最IMPRESSIVE既系呢个Foie Gras Rocher Hazelnut首先佢个PRESENTATION 已经好靓 好吸引传说中既 「金莎既外壳」 其实系用上 85% 既黑朱古力再切开里面 其实系一个鹅肝食落去浓而SMOOTH~ 味道真系唔错!!
前几日去左呢一间餐厅 都真系几IMPRESSIVE!!我地叫既每一道菜 我地都FEEL到系好多心黎整 同埋好有创意!Lava Bun w/ brisket, soybean mille Feuille ($62) 先讲下呢一个包其实佢系一个「慢煮牛腩」包 听落都觉得几新奇!我再食落去 发现 口感好脆口 原来包同慢煮牛腩之间仲夹住左个 千层腐皮! 食落去好香口!再加上 慢煮牛腩 好嫩滑 同时亦都保留到牛既肉味!