2023-04-16
呢个复活节假陪完阿女陪阿仔,阿仔又系钟意食拉面嘅,拣咗呢间日本获奖嘅拉面同佢试吓,佢哋个猪骨汤底同鸡白汤底好正,猪骨汤底系用十六小时以上熬制而成,味道香,而且浓厚,面条仲系师傅每日喺店里面自家新鲜制作我钟意食松露,所以拣咗白松露豚骨汤面(有意大利白松露酱、紫椰菜丝、炒杂菌、自家制叉烧两块、木耳、葱、紫菜)汤底好浓郁,好香松露味,有好多松露酱,叉烧口感软腍好食,面底我拣咗硬身,口感完全符合到我嘅要求阿仔就钟意食黑蒜油,佢拣咗熊本黑蒜油豚骨汤拉面(有木耳、葱、炸蒜、自家制叉烧、紫菜)试咗一啖汤底,几浓厚,蒜嘅份量都啱啱好,好香好惹味,唔怪得知睇食评咁多人推荐-炭烧鸡肉两串烧得几靓,鸡肉柔嫩,有鸡软骨粒粒,口感丰富,配合烧汁好味-香煎虾饼即叫即整热辣辣,虾肉新鲜弹牙,唔错唔错,粟米虽然系配角,但一啲都唔马虎,好香牛油味整体都好满意,我哋全部清晒😆而且价钱合理,可以再食😋🤭
我钟意食松露,所以拣咗白松露豚骨汤面
(有意大利白松露酱、紫椰菜丝、炒杂菌
、自家制叉烧两块、木耳、葱、紫菜)
-炭烧鸡肉两串
烧得几靓,鸡肉柔嫩,有鸡软骨粒粒,口感丰富,配合烧汁好味
-香煎虾饼
即叫即整热辣辣,虾肉新鲜弹牙,唔错
唔错,粟米虽然系配角,但一啲都唔马虎,好香牛油味
整体都好满意,我哋全部清晒😆而且价钱合理,可以再食😋🤭