2011-04-05 3 浏览
今晚突然好想食咖喱和烤饼, 近近地带爸爸妈妈去好耐无食的筲箕湾 "恒河咖喱屋". 晚市6点开始, 我地5点45分到, 门口已经有大约十四,五人排紧队. 排队期间发现前后的客人都无光顾过, 系旁边经过的街坊就边行边讲 "... 羊群心理....." 呢一刻, 我开始有o的担心~~~~ 结果.... 唉~~~~ 我地3个人 order 左~~1) 蕃茄咖喱薯仔牛仔腩 ($78) - 呢个系唯一一样我觉得叫做OK尚可的食物 系我 expect 的蕃茄咖喱, 牛仔腩都几好味. 2) 咖喱牛尾 (约$70-80) - 只得3件, 食落普通无咩特别, 食物质数同价钱系反比!! 只可以用 "揾笨" 去形容!! 3) 烤饼及白饭各一客 (约$13-$15) - 烤饼同以前比实在薄左好多好多, 失望! 4) 烧猪仔脾 (约$70-80) 疑似男店主推荐 - 呢个系最后至送到, 等左30-40分钟. 本身真系有o的期待, 因为系o个位疑似男店主推荐, 谂住你推荐得, 都唔会衰得去边挂? 结果真系食到火都o黎 要30-40分钟至送到, 即使我怀疑佢漏单都算啦~~ 一客烧猪
烧猪仔脾!! 最后出场~~ 有期待~ 但结果超失望及不满!!

我地3个人 order 左~~

系我 expect 的蕃茄咖喱, 牛仔腩都几好味.

要30-40分钟至送到, 即使我怀疑佢漏单都算啦~~ 一客烧猪仔脾有4件, 其中只有两件无烧得太浓, 第三件烧到条骨黑晒, 一拎上手骨已经断左, 可想而知系被几大的火烧过!
第四件为左个人健康著想实在唔敢食落口, 请看相片啦!! 烧猪仔脾食落无任何味道, 我怀疑根本无用任何调味料去处理, 送上台时亦无跟任何酱汁, 烧到干晒好似食紧树枝咁, 不知所谓!!

最后埋单我同o个个疑似男台主讲 "呢个猪仔脾烧到咁浓, 我食完应该会生 cancer"
疑似男店主支吾以对咁答 "可能... 烧到过左火......" 阿老板~~ 烧到咁浓你都好意思送到个客面前架?? 你点做生意架?? 呢o的铺头完全要 black list 左佢, 无下次!!

埋单$281.00!! 以咁o既食物质数~~ 挤迫的空间而言绝对不值得!! 食完出来发现门口仲有10几人排队, 我真系有冲动同佢地讲 "呢间的食物好差, 唔值得你地咁样排队等!"
2011-04-05
  • 无!! 无野好推荐!! 食物不知所谓