2016-12-29 2304 浏览
是日打算同男友拍下拖,所以就走左黎哩间门面好似几靓嘅餐厅,点知中伏。一入黎已经劲嘈,我冇谂过一间西餐厅,可以嘈到好似酒楼咁,仲谂住可以舒舒服服咁食餐饭睇一睇餐牌,原来得set dinner 食,有啲失望,最终我地就order左一心想食嘅牛扒同埋一个pasta, 餐会附送一柸苹果茶同餐汤或沙津。其实我地都几肚饿,等左一阵,饮品同汤都未有,终于我见到个waiter拎住汤同饮品行紧过黎,就谂住终于有得食喇,点知。。佢竟然系拎俾隔离张枱,但隔离张枱仲要迟过我入黎,迟过我落单,但佢点解会有野食先架我即刻问个waiter点解我仲未有汤同饮品,而人地有呢?跟住佢就去check 单啦,从佢嘅表情睇,似系唔记得落单终于有汤饮喇,看似磨菇忌廉汤,但饮落有啲怪怪地,我仲见到有粒好大粒嘅冬菇,我真系第一次见有人将冬菇黎煮西汤之后,主菜黎喇,个肉眼扒我就要左3成熟的,我都知唔会做到3成熟嘅效果架喇,味道还可以啦,但如佢系收我百几蚊一块扒黎讲,佢就交埋啲行货俾我啰,连我男友咁冇要求嘅人,佢都话唔得跟住就系个黑松露宽条面,冇咩黑松露香味,白汁嘅味道比较淡,里面嘅配菜,分别有虾同带子,反而啲配菜就唔错,起码唔会过熟或

肉眼扒
跟住就系个黑松露宽条面,冇咩黑松露香味,白汁嘅味道比较淡,里面嘅配菜,分别有虾同带子,反而啲配菜就唔错,起码唔会过熟或者霉,总算不过不失
黑松露带子大虾寛条面
虽然成餐饭啲野食我地都食晒(由于唔想俾左钱,而又食唔饱),但整体佢地嘅service 同食物都系一般,到我最后俾钱先发现原来系美心集团,唔怪得系咁嘅质素,如果佢唔系收啲咁嘅价钱(每位平均都要200蚊),我唔会有一定嘅要求啰,哩间餐厅都系唔需要再黎