2017-05-06
最近食开都系大路口味,有时真系唔知食乜好,终于今次可以食到另类口味佢就系川菜,不过唔系人人都钟意食佢,因为一听到就一定全部都系劲辣𩠌菜,咁就全部错晒,佢地都有唔辣菜式选择而且都非常好味添,今次系朋友话食过所以再来食。原来呢度仲可以食麻辣火锅,真系两全其美,而且酱料都有好多种类,不过今次系来食小菜,唯有留番下次机会我地分别点咗几款菜式当然有辣有唔辣同甜品,先来系小食蒜泥白肉,青瓜包住腩肉可以中和冇咁肥腻,配埋蒜泥香味入口又变咗另一番滋味 麻辣水煮牛肉,未食已闻到阵阵香辣味,整碗铺满红红指天椒,十分鲜红,汤底唔算太辣,牛肉肉质非常嫩滑,薯粉已吸收汤底精华入口滑嘟嘟,青瓜一样咁爽脆,真系啱晒胃口招牌口水鸡,鸡肉幼嫩,加上秘制酱汁,肉已吸收酱汁精华,食入口头一啖感受小小辣,再食就一囗已开始舌口有D 麻痹相当刺激,真系食到停唔口凤梨咕噜肉,有酸姜&荞头食落几醒胃,咭噜肉煮得好入味,啱晒唔食得辣嘅人食食到咁上下梗系饮番杯特色饮料消消气点咗青瓜豆浆,饮落几清新,可以中和之前食麻辣嘢,浸浸青瓜淸甜,反而豆浆比例小D。最后食埋个饭后甜品,香滑奶冻,入口非常滑溜,奶味香浓甜味适中配埋火龙果肉爽甜真系估唔到
凤梨咕噜肉,有酸姜&荞头食落几醒胃,咭噜肉煮得好入味,啱晒唔食得辣嘅人食 食到咁上下梗系饮番杯特色饮料消消气点咗
真系估唔到川菜都有咁多款式,乜嘢口味都有,又多了一个选择。