2018-12-24
威灵顿街都有个间日式居酒屋,一样非常有日本风味,外面有好多红色灯笼,好有趣,好靓。入面都相当热闹,见佢客似云来就知道相当可靠,绝对唔会中伏。安排咗个位置,坐落都好舒服,唔会觉得逼。可能太耐无食日本野连杯茶都觉得好饮d😂话都无咗快道送嚟第一个菜式,系头盘,系海胆杯,另外𠮶个系牛油果沙律。海胆杯入面用料十足,用料新鲜。跟住道芝士年糕,成个蛋糕咁嘅款,但仍然保持住年糕嘅口感,当然味道亦系一等一,无得弹。呢个系火烧带子卷,非常美妙,威力系由视觉去影响我嘅味觉,见到就已经流口水。睇佢平平无奇,其实系鸡翼包鲍鱼,仲透出淡淡嘅清酒香味,食落新奇又有趣,味道配合亦一绝。睇下上面d海胆,鱼子,多到满泻,绝对唔孤寒,几有诚意。呢个菜,相当有趣,先唔讲干冰效果令到好似仙环咁靓。佢系蒟蒻面,入口相当滑溜,食过呢个面翻唔到转头,唔想再食其他面。最后一个海胆雪糕做收尾,为丰富嘅一餐做收尾,海胆胆雪糕同样入口即溶,刺激著口里每一个味蕾,非常满足。
入面都相当热闹,见佢客似云来就知道相当可靠,绝对唔会中伏。
睇下上面d海胆,鱼子,多到满泻,绝对唔孤寒,几有诚意。