2018-03-08 5790 浏览
大陆既同事来香港玩,佢想食d地道野, 所以带左佢来东宝试下d镬气小菜。本身念住星期五晚一定要等位等好耐, 点知又唔系喔,等左10分钟就可以入座。 今晚老板请吃饭,就梗系要食好野啦, 但其实我地得四个女仔,所以都无叫太多, 首先系椒盐九肚鱼,不过今次既做法同以前食开既有d唔同, d鱼开左边来炸,以前系成条炸,咬开还会见到白色好嫩既鱼肉,但今次既做法唔咁好食,不过味道还是保持水准。姜葱鱼云煲,好香好有镬气,送啤酒一流, 可惜份量比较少。黄金虾,好钟意食佢个蛋黄既咸香, 今次d蛋黄唔算多,唔会太漏, 虾有炸过,虾壳好脆, 成只可以连壳食落肚。姜汁芥兰, 切得比较大条,有少少over cook, 系今晚比较失水准的一道菜最后压轴出场既系椒盐濑尿虾, d 濑尿虾好大只, 上碟时已经剪为三件,方便人客进食,都既贴心, 肉质不算包满, 但有虾膏,都不欺场。不过两条已经要5百几蚊, 都系尼d场合先适合出现

椒盐九肚鱼

姜葱鱼云煲,好香好有镬气,送啤酒一流, 可惜份量比较少。
姜葱鱼云煲

黄金虾

姜汁芥兰

不过两条已经要5百几蚊, 都系尼d场合先适合出现

椒盐濑尿虾
2018-03-02
等候时间
10 分钟 (堂食)
姜葱鱼云煲
黄金虾