2018-08-31
又放工约姊妹喺荃湾食饭,咁耐冇见一定要揾间好情调既好好倾下计。哩间西班牙餐厅第一次食,环境非常适合谈心,舖面虽然唔大,但都有好足够既空间感,唔会话想摆多几枱而夹硬迫埋d枱。我地今日公司都忙到晕呀,比较晏先食lunch所以只点左个沙律同猪扒share烟三文鱼沙律真系要赞虽然入面有我好唔钟意既红萝卜(定甘笋?),但我竟然食晒!因为佢系有稍微煮过既,冇左d草青味,而且系少少淋身,好易入口。再加上有香草香既蛋黄酱,酱汁份量适中,酱如果太多会好腻,太少又会觉得干,哩个啱啱好,每一啖都好满足。三文鱼富油香,入口软滑。唯一美中不足既系上面既溏心蛋只系流左好少心,如果煮既时间稍为再短返少少就完美喇。而更估唔到既系猪扒都好惊喜㖞,我本人就系牛魔黎既,朋友就系猪魔(咁讲会唔会唔系咁好,哈)所以我系比较少食猪,哩个我食第一啖就停唔到口喇。猪扒应系用半煎半炸既,个面非常香,有一点微微既焦脆,面头有dd海盐,再配埋香浓既香草酱(当然同沙律果种香草唔同,但我只识食唔识分,哈)层次非常丰富。中段再食埋猪扒配搭的焗苹果清新一下食物份量唔算话特别多,但因每样调味都好丰富,所以哩一餐非常满足
哩间西班牙餐厅第一次食,
环境非常适合谈心,舖面虽然唔大,
但都有好足够既空间感,唔会话想摆多几枱而夹硬迫埋d枱。
我地今日公司都忙到晕呀,比较晏先食lunch
所以只点左个沙律同猪扒share
烟三文鱼沙律真系要赞
虽然入面有我好唔钟意既红萝卜(定甘笋?),但我竟然食晒!
三文鱼富油香,入口软滑。
而更估唔到既系猪扒都好惊喜㖞,
我本人就系牛魔黎既,朋友就系猪魔(咁讲会唔会唔系咁好,哈)
所以我系比较少食猪,哩个我食第一啖就停唔到口喇。
猪扒应系用半煎半炸既,个面非常香,有一点微微既焦脆,
面头有dd海盐,
层次非常丰富。