2022-03-28
同女友出黎行街,趁未到6点,铺头仲可以堂食𠮶阵,就喺女人街揾野食。见到呢间有tea set,又想食下焗薯,就入黎食。坐底左,睇左阵餐牌,叫左个牛肉焗薯,加两只蜜糖鸡翼,再叫多个芝士磨菇薄饼,另外加钱要个忌廉芝士薯饼,加埋张单先110蚊,唔算贵。牛肉焗薯唔错,份量几多,不过唔系和牛,只系普通牛肉,唔好比名称误导。加埋蜜糖鸡翼一齐上,鸡翼系淋左啲蜜糖上去,食完鸡翼啲蜜糖仲可以点埋啲牛肉黎食,味道仲正芝士薯饼入面好多芝士,又热又脆,我觉得掂薄饼细细份,饼底似pizza hat既厚批,口感很好,芝士落得几多,食落香口。茶餐价钱,食到好似lunch咁食完有上黎睇过其他人评论,发现都几多人负评,但系我地食又唔觉咁差,食物我觉得合格有余,而且服务都叫有,问佢要杯水,都好快比到我地。可能佢地见到比人话完,改善左啲挂,整体黎讲都几满意。
芝士薯饼入面好多芝士,又热又脆,我觉得掂