2017-11-26
近排其实我就真系好钟意食牛肉面,但系讲真我就真系比较钟意帮衬小店,因为感觉上集团式果烦都无咩heart,中央厨房出菜,到餐厅reheat,但系有时候经过e间台湾面餐厅都非常多人,咁横掂都系台湾野食,就入去试下啦!入到去,职员见到我一个人,就安排左我去两人卡位,无问题啦,跟住我就望下个餐牌先。睇完之后都超多款式选择,我就当然选左我最爱嘅D餐红烧牛肉面再加多杯冻杏仁奶茶,咁等左5分钟左右,野食好快就上枱啦!首先黎嘅系杯杏仁奶茶,系我咁大个仔第一次饮,味道非常夹,你可以好明显咁分别出奶茶同埋杏仁茶味道,真系几好饮,唔错唔错!跟住到牛肉面啦,都系跟返自己习惯,饮啖汤先,佢d汤都好浓,够热,跟住就系食面啦,面条就稍为失息左,煮得林左d,完全唔弹牙,无口感,跟跟住就牛肉啦,佢牛肉份量都算多,而且切法系大大旧,食落去大大旧,好有口感,而且牛肉就炆到好林,牛肉就真系几出色。如果面条煮得好d就会好出色啦!下次都会再黎试下佢果个一个碗有两款餐嘅套餐,几有趣。