WM咖啡廳

Café@WM
小编平时好少食自助餐,一黎小鸟胃,二黎总觉得食物贵精不贵多🫢不过又到秋天食蟹嘅时候,去其他餐厅食蟹动辄就要上千budget,所以最后就决去舒舒服服去WM酒店新出既蟹主题buffet,平日用官网优惠价唔计加一只系需要$500左右☺️比起旧式酒店,呢一间位于西贡嘅酒店环境系非常之新净,而且坐得好舒服👍🏻👍🏻依一期buffet主打食蟹,所以可以揾到差唔多10款嘅秋蟹菜式,仲有其他一系列既海鲜同中西甜品,食完仲可以做免费泊车轻松行下西贡海边🤗​全晚最欣赏既系即煮蟹粉流沙天使面,厨师将一大盘既新鲜蟹肉同蟹粉放系度真系好震撼,加上适量既咸蛋黄酱同挂汁既天使面,将蟹香渗透到每一条面,忍唔住要encore👍🏻另外每位包一份焗酿蟹盖,一𢳂起入面啲蟹肉多到估佢唔到,啖啖肉超滋味‼️假日就会每位包份大闸蟹(平日需要+$88),系爆膏邪恶之选,酒店都会好细心配上姜茶🦀除咗一系列嘅蟹肉菜式,唔少得自助餐必备嘅冰镇海鲜,呢度嘅海鲜选择唔多,胜咗品质相当好,松叶蟹脚、海蟹、肉蟹、即开生蚝等等,每一样都好鲜🫡最后甜品既选择非常多,中式有豆腐花,桂花酒酿小丸子等,西式最特别系有D24榴梿蛋糕,超浓郁嘅榴连味,不过只有头一件

最后甜品既选择非常多,中式有豆腐花,桂花酒酿小丸子等,西式最特别系有D24榴梿蛋糕,超浓郁嘅榴连味,不过只有头一件蛋糕上面有两粒新鲜榴梿肉,之后再出既就冇了,想食既记得早啲去食左先😈仲有Häagen-Dazs雪糕任食🤪