2020-10-07
⭐️日月堂⭐️最钟意试新餐厅🤗 好多人都唔敢试新野 但我就觉得 好多时候新餐厅都会有唔同嘅惊喜 同埋唔试又点知边间好食㖞🥰 今日就走上观塘嘅工业大厦试试呢间啱啱开张嘅餐厅🙈顺便去行埋我最爱嘅Initial Outlet 😍咁我不嬲都系钟意台湾野 就去试吓呢一间日月堂 店舖嘅装修好靓嫁,灯光柔和❤️劲多影相打卡位🥰 红烧牛肉面 $70牛肉系果一种半肥瘦嘅牛肉😍 所以一啲都唔会韧,整体嘅份量亦都唔少㗎! 最值得赞系个汤,好浓郁 而且带辣味!😍😍😍 手工卤肉饭(小) $35呢个卤肉饭真系令我惊喜, 以前去台湾嘅时候都好钟意食卤肉饭, 其实我成日都会谂究竟卤肉饭可以整得有几特别呢? 但系呢一间嘅卤肉饭认真系我食过数一数二最好食嘅 同台湾嘅有得比💪🏻💪🏻 肉嘅肥猪肉同瘦肉分布同味道既咸甜适中 ❤️起司肉松蛋卷饼 $40蛋饼就食得多啦,通常都系好薄嘅蛋饼包住馅, 但呢一个就比较特别😳 外面一层系手抓饼,然后就系一层蛋再包住肉松同埋芝士🤩🤩原来加咗一层手抓饼,口感层次即刻丰富咗好多😍😍😍😍炸盐酥鸡 $48 & 酥炸鱿鱼 $48我只可以讲,佢哋嘅炸物,系非一般嘅脆🤩特别系炸鱿鱼 第一啖咬嘅时候外面嘅炸粉弹到
红烧牛肉面 $70
手工卤肉饭(小) $35
起司肉松蛋卷饼 $40
原来加咗一层手抓饼,口感层次即刻丰富咗好多😍😍😍😍
炸盐酥鸡 $48 & 酥炸鱿鱼 $48
我只可以讲,佢哋嘅炸物,系非一般嘅脆🤩特别系炸鱿鱼 第一啖咬嘅时候外面嘅炸粉弹到周围都系 我第一反应系:哇 好脆下㖞🙈🙈
金桔柠檬红茶 $24
呢个系老板推介嘅饮品🤩 好清新又唔会太甜👍🏻
茉香奶绿 $20
好钟意饮茉莉同埋绿茶既饮品😻😻 呢一杯嘅茉莉味好香啊😻
整体来讲⭐️ 睇得出餐厅好用心去整食物 另外佢仲有lunch set 我谂喺附近工厂区返工嘅朋友lunch都可以过嚟食 而且可以WhatsApp落单 好方便💪🏻💪🏻👍🏻👍🏻 啱晒香港人急速嘅步速 你间餐厅令我好有台湾嘅感觉🥰🥰 好想去旅行啊