2022-12-28
话说上次食见到隔离几枱都叫羊腩煲好似好正,咁梗系快手约fd子再战啦,今次一行六人叫左十三个菜,真系够晒爽~! 秘制羊腩煲,先讲下个佢个煲,好巨型 卖相就赢晒喇,味道都吾错,唯一系以一个$498嘅 羊腩煲 嚟讲佢肉个份量唔算系多。今餐惊喜之一,一定系「黄金茄子」,红伶嘅「黄金」一向都系几好食,系无谂过黄金同茄子呢两样系咁夹。酥炸脆皮大肠,同平时食开嘅好唔同,系咪好啲就真系见仁见智,我自己就钟意食平时果款多啲,但同行友人们就对呢个红伶版本赞口不绝。已经好饱但最后都忍唔住叫埋个反沙芋,上次食左焦糖今次食返「传统推沙」,系真系几正,呢类传统手工菜可以有多啲餐厅做系好事。其他叫左嘅都系一啲比较大路嘅野,红伶嘅质素好稳定,地点又就脚,唔怪得真系日日都咁爆场~ 另外钟意嚟红伶嘅另一个位,就系佢开瓶收费都好合理。