2024-11-13
住得将军澳嘅街坊都知道,Table 开业咗大半年,无论咩时段去到都要排队,我已经嚟过几次啦,食物份量足水准够,午餐好抵食,又唔使加一,真系长期饭堂。今次食咗沙当妮白酒煎焗龙脷鱼、炭烧安格斯西冷牛扒,配上table水果茶以及白桃绿茶,仲加咗个Affogato做甜品。前菜我哋拣咗枫树糖浆坚果燕麦杯,里面有苹果丝,而且好香豆乳味,是日餐汤系黑松露西兰花忌廉汤,配上牛油酸种手工面包,仲加咗个藜麦田园厨师沙律。安格斯牛扒好香,虽然系薄身牛扒,但系有一个半手掌大,加上薯条同沙律其实都好饱。龙脷鱼好幼滑,配上酸酸甜甜嘅黑醋汁,以及少少莎莎酱,底下配有新薯以及车厘茄,薯仔有焗过几香口。饮品方面,table水果茶仲可以加芦荟或者椰果,健康得来好有咬口。Affogato好精致,Expresso加上云呢拿雪糕一样夹,仲伴上少少棉花糖,都几好食。两人埋单大约$330,食物同服务都keep到,只不过可能比较繁忙,唔餐时段要等吓。