2017-08-14
喺唔想煮又谂唔到食咩嘅情况下, 是旦近近地又嚟大快活吉列猪扒拚炸蟹捧汤乌冬--汤乌冬汤底唔错, 今次附带嘅白萝卜大大旧但都够林又入味. 但主角嘅吉列猪扒同埋炸蟹捧都系略嫌炸得太干.沙姜鸡餐--有碟沙姜鸡, 一碗白饭, 一盅例汤. 沙姜鸡够入味, 但可能佢长期keep warm焗住, (落单无耐就送上) 令到鸡肉偏林, 口感唔得. 例汤偏淡无味 (无落味精??)铁板猪扒+珍宝肠餐 附加西炒饭--西炒饭够干身, 珍宝肠好大条, 切开流出芝士, 几邪恶. 猪扒够大件, 都够林够入味. 但食到较厚近骨位置唔熟, (猪肉要熟透嘛) 咪叫职员帮我整返熟啰. 谂紧佢系咪会叮返熟呢? 原来拎咗去走油, 拎返嚟嘅时候油立立, 即时唔开胃. (佢附送咗盅例汤当赔罪), 最后老公唔浪费清埋.