2018-07-18 62 浏览
河畔花园另一边,开了一间新派泰菜 ,"少爷泰" 果然真如其名,有少爷新派嘅口味,不似得传统嘅泰国菜馆,确实令我们有惊喜!就算闲日经过,每晚都座无虚席,仲排晒长龙……今日终于有机会去试下,由于我哋较早去到,都未需要等就可以入座了!呢个"招牌菠萝炒饭 + 大头虾" 出场感觉真系好震撼,除咗个份量巨型,卖相都好吸引,用原个菠萝,里面放满炒饭,仲有菠萝,鸡粒 ,出面一大串菠萝串烧,上面布满猪肉松 再加上十分抢眼嘅大头虾,真系使我们个个相机先食!呢个菠萝炒饭,系我见过卖相最吸引之一,大头虾炸得很金香,虾头仲有很多虾膏,啖啖肉!整个菠萝都放满了炒饭,炒饭味道不算太浓 配上肉松味道十分夹,再用辣酱来调味,好食!烧菠萝仍然保持湿润,十分鲜甜!黄咖哩牛腩配上薄饼,牛腩炆得很柔软,黄咖哩少少辣配上薄饼,薄饼入口时仲可以保持温度表层十分松脆,入口烟韧!马拉盏炒通菜,味道浓沃,不觉得太咸,马拉盏炒得颜色翠绿, 马拉盏香味出晒嚟!泰公主-士多啤梨沙冰,入口清新充满果味!
,不似得传统嘅泰国菜馆,确实令我们有惊喜

呢个菠萝炒饭,系我见过卖相最吸引之一,
大头虾炸得很金香,虾头仲有很多虾膏,啖啖肉

!烧菠萝仍然保持湿润,十分鲜甜!

泰公主-士多啤梨沙冰,入口清新充满果味!