2012-09-06 19 浏览
今日Lunch跟同事去左一间叫富泰家既餐厅,行到餐厅门口, 虽然铺仔细细,但都好多人.我地一行6人等左大约10分钟就有位坐啦.坐低之后,我发现有好不同既野食,有是日午餐,又有捞面同红米饭选择.最后我叫左是日午餐D~红酒烩牛腩跟红米饭,同事们就叫左其他捞面套餐.首先先黎一份饭前水果~西瓜,再黎一杯餐饮~冻低糖红茶,好快主棻就黎啦,这个红酒烩牛腩味道不错,牛腩煮得啱啱好,而且D红米饭既口感都几好,可能系因为第一次食既关系,所以我既胃口亦非常好,成个餐都差唔多比我食哂.食完饭之后,到埋单既先发现我个午餐有生果又有餐饮,个价钱都只是 $34,而同事D捞面套餐都只系$35左右,仲要唔收加一,呢一餐真系一D都唔贵同事果然无介绍错,所以我决定下次都要再黎试下其他既捞面.......

题外话/补充资料: 还有,我发现他们即使午饭时间好忙,亦会不时问下D客,需唔需要添饭,够唔够汁,味道如何等等...而老板和店员都非常 nice,即使忙亦保持著服务态度,值得一赞. 服务态度好 + 价钱又唔贵 + 食物又健康+食品种类选择多,所以大家出开旺角都不妨试一试
2012-09-06
  • 是日午餐