2012-11-18
出街拣平价饭盒已经成为左我生活o既一部份,今日黎左沙田o既一田百货,估唔到都有心水平价饭盒,仲有得拣双拼 $ 22 或单拼 $ 20,真系意料之外,平日一田百货o既超市 , 价格都会比百佳惠康o既高 ,熟食部都应该唔例外 , 但呢间o系一田o既 Sapori 卖o既食物种类多 , 价钱大众化 , 甚至比其他超市廉宜呢度o既饭盒叫家常便饭,款式都好家庭式煮o既送,而且选择繁多,最后我拣左麻婆豆腐同鱼香茄子,呢个饭盒份量十足到我分开两餐食都觉饱,抵食到不得了,饭同送分开三格放 ,分布比例平均 麻婆豆腐味道唔太辣,豆腐虽然唔滑,但却充满住大豆味道,硬硬地唔易散,有d肉碎粒,什豆同辣椒做配菜,颜色鲜艳令人开胃 鱼香茄子味道同麻婆豆腐差唔多,两者一齐送饭味道好夹,茄子每件都大件而且好淋好入味,虽然外表观感唔算好,但味道就完全相反,鱼香茄子同样地都有d肉碎同辣椒做配菜 由于两个送汁o既份量都几多,用黎捞饭食味道更佳 ## 呢个饭盒好适合我用黎带反工食,$22 咁大盒双拼饭而家真系好难揾到,送菜简单味道又好 , 更有家的感觉
今日黎左沙田o既一田百货,估唔到都有心水平价饭盒,
仲有得拣双拼 $ 22 或单拼 $ 20,真系意料之外,
平日一田百货o既超市 , 价格都会比百佳惠康o既高 ,
呢度o既饭盒叫家常便饭,款式都好家庭式煮o既送, 而且选择繁多,最后我拣左麻婆豆腐同鱼香茄子, 呢个饭盒份量十足到我分开两餐食都觉饱,
但却充满住大豆味道,硬硬地唔易散, 有d肉碎粒,什豆同辣椒做配菜,颜色鲜艳令人开胃
鱼香茄子味道同麻婆豆腐差唔多,两者一齐送饭味道好夹,
茄子每件都大件而且好淋好入味,虽然外表观感唔算好, 但味道就完全相反,鱼香茄子同样地都有d肉碎同辣椒做配菜 由于两个送汁o既份量都几多,用黎捞饭食味道更佳
## 呢个饭盒好适合我用黎带反工食,$22 咁大盒双拼饭
而家真系好难揾到,送菜简单味道又好 , 更有家的感觉